Babesgabeak

(S'ha redirigit des de: Babesgabetuak)
Plantilla:Infotaula geografia políticaBabesgabeak
Imatge
Plaça de Santa Bàrbara

Localització
Map
 42° 50′ 35″ N, 2° 39′ 55″ O / 42.8431°N,2.6653°O / 42.8431; -2.6653
EstatEspanya
Comunitat autònomaPaís Basc
ProvínciaÀlaba
Quadrilles alabesesQuadrilla de Vitòria
MunicipiVitòria Modifica el valor a Wikidata

Babesgabeak (en castellà Desamparados)[1] és un barri de la ciutat de Vitòria (Àlaba). Té una població de 6.620 habitants (2008).

Situació[modifica]

És un cèntric barri de Vitòria, situat a l'est de l'Alde Zaharra (Nucli Antic). Limita a l'est amb Judimendi i Santa Lucia en el Pont de les Trianas, al sud amb la via del tren que el separa de San Kristobal i a l'oest amb la zona de l'Eixample.

Nucli Històric i l'Eixample de la Ciutat. Molts dels edificis tenen habitatges de gran grandària i fins i tot algunes d'elles (com l'Edifici Panticosa) estan dissenyades com a habitatges de luxe, fins i tot amb piscina al terrat. A causa d'això, actualment es tracta d'una zona de classe alta, i és un dels barris més cars de la ciutat.

Transport[modifica]

Probablement és el barri millor comunicat de Vitòria, ja que totes les línies d'autobús de TUVISA tenen parada al carrer Paz (les que van en direcció nord-sud) o a Olaguibel (les que van en direcció est-oest), excepte les línies circulars, no obstant això la línia de circumval·lació (8) també para a Los Herrán, dins del barri.

Per tant totes les línies de Tuvisa excepte la 2A i la 2B (Perifèriques) passen per aquest barri, per la qual cosa des d'aquí pots accedir a qualsevol punt de la ciutat. A més, el Tramvia de Vitòria surt del barri.

Línia Nom Destí Sentit Anada Destí Sentit Tornada Estacions al Barri
Línia 1 Tramvia de Vitòria. Línea 1 Parada Terminal Ibaiondo (Vitòria) Angulema
Línia 2 Tramvia de Vitòria Línea 2. Parada Terminal Abetxuku Angulema

Referències[modifica]