Discussió:Corneosclera

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Discussió:Escleròtica)
Copiat de Viquipèdia Discussió:La taverna.

"Escleròtica" i "Escleròtica propiament dita"[modifica]

Hola, no entenc la inclusió diferenciada d'escleròtica "propiament dita", sóc metge de família i tinc dos fills residents d'oftalmologia, i mai he sentit ha parlar d'aquesta diferenciació, una cosa és l'escleròtica i una altra és la còrnia (tot i que tenen un mateix origen embriològic i una continuïtat d'estructura anatòmica).

A més us remeto al Diccionari Enciclopèdic de Medicina:

"Escleròtica: Membrana externa del globus ocular (blanc de l'ull). És opaca i resistent, i recobreix les cinc sisenes parts posteriors del globus ocular. S'hi insereixen els músculs oculomotors i en el pol posterior hi ha una zona anomenada làmina cribrosa per on penetra el nervi òptic. Per davant continua amb la còrnia."

No hi hauria d'haver cap dubte en fusionar aquest contingut amb el d'escleròtica i eliminar la distinció que es fa de les dues parts. Tot eliminant "Escleròtica pròpiament dita".

Sóc novell i no sé a qui correspon resoldre aquest afer, si voleu puc traspassar la informació i que algú esborri "Escleròtica pròpiament dita". Els anteriors paràgrafs els he anotat a la discussió de l'article (n'hi havia prou? o he fet bé d'anotar-ho aquí?).

--Jmarchn (disc.) 12:03, 16 set 2009 (CEST)[respon]