Vés al contingut

Fundação ”la Caixa”

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La Fundação ”la Caixa” és una entitat sense ànim de lucre que, des de principis del segle xx, treballa dia a dia per aconseguir una societat més igualitària. Una organització que gestiona projectes en diverses àrees tan importants per fer créixer una societat, com són la ciència, la cultura, l'educació o la recerca.

A Portugal[modifica]

La Fundação ”la Caixa” va començar a funcionar a Portugal el 2018 a conseqüència de l'entrada del Banco BPI dins del Grup CaixaBank. En el 2020 va destinar 26 milions d’euros a projectes socials, de recerca, educatius i de divulgació cultural i científica amb el compromís d’aconseguir una inversió de fins a 50 milions d’euros anuals en els anys vinents, quan tots els programes de l'entitat estiguin implementats i en ple funcionament.

Un dels seus principis operatius és portar l’acció social als territoris on el Grup CaixaBank desenvolupa activitat financera a fi de promoure una societat millor, amb una atenció especial als col·lectius més vulnerables.

Àmbits d’actuació[modifica]

L’objectiu de la Fundação ”la Caixa” és ser una entitat de referència per a la societat a l’hora de desenvolupar les solucions duradores següents:

  • Cobrir les necessitats bàsiques dels grups més vulnerables
  • Fomentar el progrés social responent a nous reptes en recerca, formació per a l'excel·lència i ensenyament
  • Acostar la ciència i la cultura a tots els segments de la societat

L’activitat de la Fundação ”la Caixa” se centra en tres vies d’intervenció:

  • Programes propis de la Fundació ”la Caixa”
  • Projectes de proximitat impulsats amb el Banco BPI
  • Programes específics per a Portugal