Spartacus International Gay Guide

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesSpartacus International Gay Guide
Tipusobra escrita Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
AutorJohn D. Stamford (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Llenguaalemany, castellà, francés i italià
Data d'inici1970 Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Periodicitat1 any Modifica el valor a Wikidata
Gènereguia turística i literatura LGBT Modifica el valor a Wikidata
Temaguia turística gai
EditorialBruno Gmünder Verlag (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Identificadors
ISBN978-3-86787-485-4 Modifica el valor a Wikidata
OCLC812689084 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webspartacusworld.com Modifica el valor a Wikidata
Goodreads work: 15028189 Goodreads book: 17067914

La Spartacus International Gay Guide és una guia de turisme gai d'àmbit internacional. Hom la considera una referència, car és ser la més documentada en llocs d'ambient gai-lèsbic de tots cinc continents. És editada en 5 idiomes (anglès, alemany, francés, espanyol i italià) i té una periodicitat anual des del 1970. L'empresa editora és Bruno Gmünder Verlag, amb seu a Berlín, Alemanya. L'última edició, que fa la número 38, està disponible des de març del 2009 i correspon a 2009.

Contingut[modifica]

La guia està classificada alfabèticament per país, i ofereix informació útil sobre aquest, com ara informació sobre legislació, normes bàsiques, etc. S'informa dels llocs més proclius al turisme homosexual, i fins i tot té un text introductori on s'indiquen les claus dels llocs esmentats. També ressenya les ciutats amb un nombre més alt de locals i infraestructura per a aquest tipus de turisme. Òbviament menciona bars, clubs, hotels, saunes o platges nudistes, però també inclou informació sobre associacions, col·lectius o serveis d'assistència, grups d'ajuda o de suport respecte a la sida.

L'edició 2007 de la guia té 1218 pàgines on hom refereix aproximadament 22.000 adreces de 160 països. El criteri d'inclusió a la guia difereix segons països i ciutats. Per exemple, un club que admeti la clientela homosexual no és habitualment referenciat en grans ciutats, però sí en localitats amb un nombre menor d'habitants.

A mitjans dels anys noranta, aquesta guia turística, dirigida al públic homosexual, va ser acusada de proporcionar adreces on els seus lectors podien trobar nois prostituïts menors d'edat.[1]

Enllaços externs[modifica]

Referències[modifica]

  1. Bari, Dominique «Tourisme sexuel: le procès» (en francès). L'Humanité, 15-02-1995.