Fitxer:(Barcelona) Caixa de Pensions i d'Estalvis (Via Laietana, annex building).jpg

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Fitxer original(6.630 × 8.210 píxels, mida del fitxer: 45,05 Mo, tipus MIME: image/jpeg)

Descripció a Commons

Resum

Caixa de Pensions i d'Estalvis de Barcelona (Via Laietana, annex building)

VI seal

Aquesta imatge ha estat avaluada segons els criteris d'imatge valuosa i ha estat considerada la imatge més valuosa que hi ha a Commons referida a l'àmbit: Caixa de Pensions i d'Estalvis de Barcelona (Via Laietana, annex building). Pots veure'n la nominació a Commons:Valued image candidates/(Barcelona) Caixa de Pensions i d'Estalvis (Via Laietana, annex building).jpg.

Descripció
Català: Edifici annex de la Caixa de Pensions i d'Estalvis de Barcelona, a la Via Laietana. Arquitecte Enric Sagnier i Villavecchia, obra d'estil neogòtic de de 1917-18. Contemporàniament a l'edifici central de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis, també a la Via Leietana, Enric Sagnier construí per a la mateixa institució aquest annex, que coincideix amb aquell en l'ús dels materials -pedra blanca a la façana principal i combinada amb rajol a les secundàries- i en el llenguatge neogòtic dels acabats, tot i que la seva concepció respon a una tipologia molt més moderna, propera a les noves concepcions d'edifici d'oficines. La zona amb façana a la Via Laietana, combina cantonades arrodonides i un cos central abombat amb cossos plans, alts i emmerletats, i rep ornamentació escultòrica atribuïda a Eusebi Arnau. A la part posterior de l'edifici, corresponent als carrers Ortigosa i Amadeu Vives, un portal decorat també amb relleus dóna accés a la part de l'edifici ocupada per habitatges de gran superfície.
English: Annex building of the Caixa de Pensions y d'Estalvis de Barcelona, in Via Laietana. Architect Enric Sagnier i Villavecchia, neo-Gothic work from 1917-18. At the same time as the central building of the Caixa de Pensions para la Vellesa and d'Estalvis, also in Via Leietana, Enric Sagnier built this annex for the same institution, which matches that one in the use of materials - white stone on the main facade and combined with tile on the secondary ones - and in the Neo-Gothic language of the finishes, although its conception corresponds to a much more modern typology, close to the new conceptions of office buildings. The area with a facade on Via Laietana combines rounded corners and a convex central body with flat, tall and crenellated bodies, and receives sculptural ornamentation attributed to Eusebi Arnau. At the back of the building, corresponding to Ortigosa and Amadeu Vives streets, a portal also decorated with reliefs gives access to the part of the building occupied by large-scale housing.
Español: Edificio anexo de la Caja de Pensiones y de Ahorros de Barcelona, en Via Laietana. Arquitecto Enric Sagnier y Villavecchia, obra de estilo neogótico de de 1917-18. Contemporáneamente en el edificio central de la Caja de Pensiones para la Vejez y de Ahorros, también en la Vía Leyetana, Enric Sagnier construyó para la misma institución este anexo, que coincide con aquél en el uso de los materiales -piedra blanca en la fachada principal y combinada con ladrillo en las secundarias- y en el lenguaje neogótico de los acabados, aunque su concepción responde a una tipología mucho más moderna, cercana a las nuevas concepciones de edificio de oficinas. La zona con fachada a la Via Laietana, combina esquinas redondeadas y un cuerpo central bombado con cuerpos planos, altos y almenados, y recibe ornamentación escultórica atribuida a Eusebi Arnau. En la parte posterior del edificio, correspondiente a las calles Ortigosa y Amadeu Vives, un portal decorado también con relieves da acceso a la parte del edificio ocupada por viviendas de gran superficie.
Français : Bâtiment annexe de la Caixa de Pensions y d'Estalvis de Barcelona, ​​​​dans la Via Laietana. Architecte Enric Sagnier i Villavecchia, œuvre néo-gothique de 1917-18. En même temps que le bâtiment central de la Caixa de Pensions para la Vellesa et d'Estalvis, également via Leietana, Enric Sagnier a construit cette annexe pour la même institution, qui correspond à celle-ci dans l'utilisation des matériaux - pierre blanche sur le façade principale et associée à la tuile sur les secondaires - et dans le langage néo-gothique des finitions, bien que sa conception corresponde à une typologie beaucoup plus moderne, proche des nouvelles conceptions des immeubles de bureaux. La zone avec une façade sur la Via Laietana combine des angles arrondis et un corps central convexe avec des corps plats, hauts et crénelés, et reçoit une ornementation sculpturale attribuée à Eusebi Arnau. A l'arrière de l'édifice, correspondant aux rues Ortigosa et Amadeu Vives, un portail également orné de reliefs donne accès à la partie de l'édifice occupée par des logements de grande envergure.

Aquesta és una foto d'un immoble inscrit com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) en l'Inventari del Patrimoni Cultural de Catalunya amb el codi 08019/765.

Data Taken on 7 de maig de 2018
Font Treball propi
Autor Didier Descouens
Permís
(Com reutilitzar aquest fitxer)
This file is copyrighted and has been released under a license which is incompatible with Facebook's licensing terms. It is not permitted to upload this file at Facebook.
Jo, el titular dels drets d'autor d'aquest treball, el public sota la següent llicència:
w:ca:Creative Commons
reconeixement compartir igual
This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.
Sou lliure de:
  • compartir – copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra
  • adaptar – fer-ne obres derivades
Amb les condicions següents:
  • reconeixement – Heu de donar la informació adequada sobre l'autor, proporcionar un enllaç a la llicència i indicar si s'han realitzat canvis. Podeu fer-ho amb qualsevol mitjà raonable, però de cap manera no suggereixi que l'autor us dóna suport o aprova l'ús que en feu.
  • compartir igual – Si modifiqueu, transformeu, o generareu amb el material, haureu de distribuir les vostres contribucions sota una llicència similar o una de compatible com l'original
Posició de l'objecte41° 23′ 15,47″ N, 2° 10′ 28,36″ E Kartographer map based on OpenStreetMap.Aquesta i altres imatges properes a: OpenStreetMapinfo

Llegendes

Afegeix una explicació d'una línia del que representa aquest fitxer

Elements representats en aquest fitxer

representa l'entitat

41°23'15.47"N, 2°10'28.34"E

24 mil·límetre

47.237.415 byte

8.210 píxel

6.630 píxel

Historial del fitxer

Cliqueu una data/hora per veure el fitxer tal com era aleshores.

Data/horaMiniaturaDimensionsUsuari/aComentari
actual16:55, 4 març 2023Miniatura per a la versió del 16:55, 4 març 20236.630 × 8.210 (45,05 Mo)Archaeodontosaurus{{Information |Description= |Source={{own}} |Date= |Author= Archaeodontosaurus |Permission= |other_versions= }}

Ús global del fitxer

Utilització d'aquest fitxer en altres wikis:

Metadades