Vés al contingut

Fitxer:Illu pulmonary circuit.jpg

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Illu_pulmonary_circuit.jpg(520 × 250 píxels, mida del fitxer: 40 Ko, tipus MIME: image/jpeg)

Descripció a Commons

Resum

Descripció
العربية: الدورة الدموية الصغرى أو الدورة الرئوية
English: pulmonary circuit
Español: La perfusión sanguínea de los alvéolos proviene de la circulación pulmonar, que difiere de la circulación sistémica en múltiples características hemodinámicas y funcionales. El circuito pulmonar empieza en la aurícula derecha, donde llega prácticamente toda la sangre venosa del organismo, pasa al ventrículo derecho y desde allí es impulsada al territorio alveolar a través de la arteria pulmonar que termina en una extensa red capilar que envuelve a los alvéolos, quedando la sangre separada del aire alveolar por una membrana de medio a un micrón de espesor. Una vez arterializada, la sangre es llevada por las venas pulmonares a la aurícula izquierda, donde se incorpora al circuito mayor. Cabe destacar que las arterias y venas pulmonares reciben su denominación por sus características morfológicas y no por el tipo de sangre que conducen. Los detalles de la fisiología y patología de este territorio son complejos por lo que son generalmente caen en el campo dl fisiólogo o del especialista, pero sus características básicas deben ser conocidas por el clínico general.
Data 17 May 2006‎
Font http://training.seer.cancer.gov/module_anatomy/images/illu_pulmonary_circuit.jpg
Autor Arcadian
Altres versions Arabic

Llicència

Public domain
Aquesta obra és en el domini públic als Estats Units perquè és una obra del govern federal dels Estats Units sota els termes del Títol 17, Capítol 1, Secció 105 del Codi dels EUA. Vegeu drets d'autor. Nota: Això només s'aplica a obres del Govern Federal i no a les dels estats individuals ni cap altra subdivisió administrativa. Aquesta plantilla tampoc no s'aplica a dissenys de segells de correus publicats pel Servei Postal dels Estats Units des de 1978 (vegeu 206.02(b) of Compendium II: Copyright Office Practices).

Llegendes

Afegeix una explicació d'una línia del que representa aquest fitxer
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/53/Illu_pulmonary_circuit.jpg

Elements representats en aquest fitxer

representa l'entitat

Historial del fitxer

Cliqueu una data/hora per veure el fitxer tal com era aleshores.

Data/horaMiniaturaDimensionsUsuari/aComentari
actual07:24, 17 maig 2006Miniatura per a la versió del 07:24, 17 maig 2006520 × 250 (40 Ko)Arcadianhttp://training.seer.cancer.gov/module_anatomy/images/illu_pulmonary_circuit.jpg

La pàgina següent utilitza aquest fitxer:

Ús global del fitxer

Utilització d'aquest fitxer en altres wikis:

Vegeu més usos globals d'aquest fitxer.