The Spaceguard Foundation

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Spaceguard Foundation)
Infotaula d'organitzacióThe Spaceguard Foundation

LemaNec cum fiducia inveniendi. Nec sine spe.
Dades
TipusOrganització sense ànim de lucre
Camp de treballastronomia
Forma jurídicafundació Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació26 de març de 1996[1], Frascati
FundadorE. Shoemaker, D. Steel, A. Carusi i el Grup de Treball sobre els objectes propers a la Terra (WGNEO) de la Unió Astronòmica Internacional[1]
Activitat
ProdueixSistema Spaceguard
Governança corporativa
Seu

Lloc webspaceguard.esa.int, mirrored at spaceguard.iasf-roma.inaf.it

The Spaceguard Foundation  (SGF) és una organització privada amb seu a Frascati, Itàlia, on el propòsit és estudiar, descobrir i observar objectes propers a la Terra (NEO) i protegir la Terra de la possible amenaça de la seva col·lisió. La fundació és apartidista, apolítica i sense ànim de lucre,[2] i actua com l'organització internacional que agrupa les organitzacions Spaceguard en diversos països, així com els astrònoms i organitzacions interessades en les activitats de la fundació individuals.

La fundació es va establir a Roma el 1996. Des de llavors, s'ha mogut en l'Institut de Recerca Espacial Europea (ESRIN) a Frascati.[3] A partir de 2007, l'astrònom italià Andrea Carusi dirigeix la fundació.

El Sistema Spaceguard[modifica]

El Sistema Spaceguard és un conjunt d'observatoris que realitzen observacions d'objectes propers a la Terra (NEO).[4] El node central Spaceguard, el lloc web de la fundació, gestiona la col·lecció i proporciona als observatoris serveis que optimitzin la coordinació internacional de les NEO. Els observatoris individuals del sistema participen en aquests serveis de manera voluntària. A partir de 2007, tots els observatoris en el sistema són amb base a terra.

Organitzacions afins[modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Brief history of the Spaceguard Foundation». The Spaceguard Foundation. Arxivat de l'original el 2004-01-26. [Consulta: 3 febrer 2007].
  2. «English translation of the By-laws of The Spaceguard Foundation». Arxivat de l'original el 2004-04-17. [Consulta: 12 desembre 2016].
  3. «Planetary Defense». Arxivat de l'original el 2015-05-26. [Consulta: 12 desembre 2016].
  4. «The Spaceguard System». Arxivat de l'original el 2003-07-24. [Consulta: 12 desembre 2016].

Enllaços externs[modifica]