Vés al contingut

Viquipèdia:Avaluació d'articles/Lídia Litvyak

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Lídia Litvyak[modifica]

Voldria proposar aquest article sobre l'aviadora soviètica Lídia Litvyak com a article bo o article destacat. Crec que està correctament redactat, complet, entenedor, concret, neutral i estable però, com que sóc bastant novell en això, voldria les vostres opinions, suggerències i millores. Gràcies per avançat! --MaeseLeon (disc.) 21:53, 10 nov 2009 (CET)[respon]

Per començar, crec que li convindria una bona repassada lingüística. Per exemple, crec que el nom s'hauria de transliterar com a Lídia Lítviak.– Leptictidium (auderiense) 21:35, 11 nov 2009 (CET)[respon]
Fet Fet! La transliteració de l'я russa és sempre disputada com "ia" o "ya", però no tinc cap mania al respecte. :-D Corregit i traslladat.
Lamentablement, les meves capacitats lingüístiques en català són les que es poden veure en l'article. :-/ Necessitaria la vostra ajuda per donar-li aquest repàs. --MaeseLeon (disc.) 21:55, 11 nov 2009 (CET)[respon]

Acabo de llegir el teu article i em sembla bastant correcte. Requereix una certa repassada lingüística però, això ho pot fer qualsevol de nosaltres un cop l'article estigui acabat. M'he informat una mica sobre la pilot soviètica i, després de mirar-m'ho una estona, he arribat a la conclusió que l'article necessita encara una certa completesa. Per començar, ja veuràs que he ampliat la introducció que era molt curta. T'agraïria que comprovessis si el que hi he posat és correcte perquè no n'estic segura. A més, crec que hauries de:

  1. Millorar l'apartat de Formació convertint-lo en un apartat sobre la seva Infantesa i Formació i incloent dades personals com, on vivia, de quin estatus era la seva família, qui eren els seus pares i a què es dedicaven, si tenia germans, com és que es va treure la llicència de pilot i com va anar a parar a l'exercit.
  2. He llegit que la Batalla de Stalingrad va ser molt important en la seva carrera com a pilot. Podries ampliar el paràgraf on en parles, potser, fins i tot, convertint el paràgraf en un sol apartat sobre la Batalla.
  3. Tampoc estaria malament ampliar l'apartat sobre la seva última Missió. A més, a vegades, en un article, està bé situar el lector en el context històric i geogràfic també, dient que la Batalla tenia lloc al poble X, qui hi combatia, i si va acabar amb derrota o victòria.
  4. Com podràs veure en la introducció, he explicat l'origen del seu sobrenom. Tot i així, he llegit que també se li diu Rosa de Stalingrad per la seva intervenció a la Batalla de Stalingrad. Si és així, ho hauries d'explicar quan parles del seu nom de guerra.
  5. Al final, no estaria malament incloure un apartat sobre Lídia Litviak en la Cultura Popular, és a dir, si hi han pel·lícules, sèries de Tv o, fins i tot, si s'han creat novel·les sobre la seva figura.

Sé que a vegades, és difícil trobar informació nova sobre un personatge poc conegut. Per això, si no pots emplenar tot el que t'he dit no passa res. Només et dono idees per poder convertir el teu article en un bon Article de Qualitat. Espero que et serveixi d'ajuda i, quan acabis, et puc ajudar amb la llengua.--Aylaross (disc.) 09:55, 23 nov 2009 (CET)[respon]