Àrea de Wernicke

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Àrea de Wernicke.

L ' àrea de Wernicke és una part del cervell humà situada a l'escorça cerebral en la meitat posterior del gir temporal superior, i a la part adjacent del gir temporal medi. Correspon a les àrees 22, 39 i 40 de Brodmann. Pertany a l'escorça d'associació o còrtex associatiu, específicament auditiva, situada a la part postero-inferior de l'escorça auditiva primària àrea de Heschl.[1]

El seu paper fonamental radica en la decodificació auditiva de la funció lingüística (es relaciona amb la comprensió del llenguatge), funció que es complementa amb la del Àrea de Broca que processa la gramàtica.[2] La afàsia d'aquesta àrea s'anomena com fluent, de manera que el pacient no presenta problemes en l'articulació de paraules, no hi ha disfunció motriu de la parla, però, aquest no comprèn el que sent, a diferència de la afàsia de Broca, anomenada com no fluent, on passa el contrari, es perd l'habilitat d'elaboració de paraules, i el pacient comprèn el que escolta. Deu el seu nom al neuròleg i psiquiatra alemany Karl Wernicke.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Bibilografía[modifica | modifica el codi]

Goodglass, H. & Geschwind, N. (1976) Language disorders. En E. Carterette i M.P. Friedman (eds.) Handbook of Perception: Language and Speech . Vol II. New York: Academic Press

Nota[modifica | modifica el codi]

  1. Arthur C. Guyton; John E. Hall. Fisiologia Medica. Elsevier España, 10 August 2006, p. 718–. ISBN 9788481749267 [Consulta: 1 maig 2011]. 
  2. George Yule; Antonio Benítez Burraco & Nuria Bel Rafecas. El lenguaje. Ediciones AKAL, March 2007, p. 163–. ISBN 9788446025214 [Consulta: 2 maig 2011]. 


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Àrea de Wernicke Modifica l'enllaç a Wikidata