École du Breuil

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióÉcole du Breuil
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata

EpònimAlphonse Du Breuil Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipuslycée
escola taller Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1867
FundadorAlphonse Du Breuil Modifica el valor a Wikidata
Gerent/directorLéon Garaix (en) Tradueix (2021–) Modifica el valor a Wikidata
Identificador ISILFR-751125104 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webecoledubreuil.fr Modifica el valor a Wikidata

L'École du Breuil (1936) o École d'Horticulture et d'Aménagement Paysager de la de Ville de Paris (en català: Escola d'Horticultura i de Condicionament del Paisatge de la Ciutat de París) és l'escola d'horticultura de la ciutat de París. És a l'emplaçament de l'antiga Faisanderie (granja de faisans) de Napoleó III (1855) al bosc de Vincennes a l'est de París.

Porta el nom del seu primer Director i ha estat creada el 1867 pel prefecte Haussmann. Té estatut d'escola privada sota contracte amb el ministeri d'Agricultura i proposa una escolaritat mixta i gratuïta. Compta avui més de 200 alumnes. Té per vocació formar obrers i tècnics competents en les tècniques del paisatge però dispensa també cursos de jardineria per als aficionats.

L'escola ocupa vora 25 hectàrees el que és la major superfície per a l'ensenyament hortícola a França. Està integrada al jardí botànic de París. Ofereix un arborètum obert al públic amb 800 exemplars diferents, un hort, un fruticetum, un roserar, un jardí de plantes vivaces i un altre de plantes medicinals.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: École du Breuil