116a Divisió Panzer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula unitat militar116a Divisió Panzer
116. Panzer-Division Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
TipusDivisió Panzer Modifica el valor a Wikidata
Data de lleva1942
Fundació1944 Modifica el valor a Wikidata
Dissolució1945
PaísBandera Alemanya
BrancaBandera Heer
ArmaBlindats
Part deWehrmacht Modifica el valor a Wikidata
MidaDivisió
Comandants
Oficials destacatsOberst Günther von Manteuffel
Guerres i batalles
Operació Overlord
Batalla del Bosc de Hürtgen
Batalla de les Ardenes

La 116a Divisió Panzer va ser una divisió alemanya que va participar en la Segona Guerra Mundial, formada el març de 1944 de les restes de la 16a Divisió Panzergrenadier i de la 179a Divisió Panzer (Reserva).

Historial[modifica]

Va combatre contra els Aliats als Desembarcaments de Normandia i va trobar-se capturat a la Bossa de Falaise. Després de les operacions a Normandia només li restaven 600 homes i 12 tancs, però malgrat unes forces tan minses va ser enviada a defendre Aquisgrà.

Va retirar-se a Düsseldorf per descansar i reavituallar-se i a l'octubre tornà a la regió d'Aquisgrà, però va ser incapaç d'evitar que la històrica ciutat caigués i es convertís en la primera ciutat alemanya que va caure en mans aliades el 21 d'octubre de 1944. Va participar en la Batalla del Bosc de Hürtgen i el 8 de novembre derrotà la 28a Divisió d'Infanteria americana i reconquerí la ciutat de Schimdt.

A continuació prengué part a la fracassada ofensiva de les Ardenes i després va ser situada a la frontera holandesa, retirant-se al març fins al Rin. El 18 d'abril de 1945 es rendí al 9è Exèrcit Americà a la Bossa del Ruhr.

14 dels seus membres van rebre la Creu de Cavaller de la Creu de Ferro

El 1943 se li instituí una insígnia representant el símbol tàctic de la divisió, un gos coniller. Per això, la divisió rebé el malnom de Windhund-Division (Divisió Gos Coniller)

Teatres d'Operacions[modifica]

Caps de la unitat[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: 116a Divisió Panzer