30 Seconds to Mars

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
30 Seconds to Mars
30 Seconds to Mars - 2009 Buzz Bake Sale.jpg
Dades biogràfiques i tècniques
Lloc d'origen Estats Units
Gènere(s) Rock, hard rock, metal progressiu
Anys en actiu 1998 - actualitat
Discogràfiques Virgin Records
Lloc web oficial 30SecondsToMars.com
Membres
Jared Leto
Shannon Leto
Tomo Miličević
Membres anteriors
Solon Bixler
Matt Wachter

30 Seconds to Mars és un grup de música rock de Los Angeles (Estats Units). La seva abreviació és 30STM o TSTM. La banda està formada per Jared Leto (guitarra i veu), el seu germà, Shannon Leto(bateria) i Tomo Miličević (guitarra, teclat). El nom del grup prové de la tesis escrita per un professor de la famosa Universitat Harvard. Un dels apartats de la tesi era titulat "30 Seconds To Mars" (literalment, a 30 segons de Mart), i parla sobre el creixement en l'àmbit de la tecnologia humana, literalment dient que estem a 30 segons de Mart. Ha guanyat set premis MTV Europe Music Awards.[1][2]

Simbolismes [cal citació][modifica | modifica el codi]

El logo de la banda que és un fènix (conegut per ells com "Mithra") té escrit la frase en llatí "Provehito in Altum", el lema de la banda. La traducció aproximada del Llatí és "Llançar-se cap a la profunditat" o "Des de la profunditat" ("Launch forward into the deep"). No obstant això, el mot "altum" pot prendre's com altura o alt, donant lloc a la interpretació "Assolir la cimera" ("Reach for the heights"). El logo es va usar principalment per a la promoció del seu àlbum homònim, mentre que per al seu segon llançament "A Beautiful Lie", es va crear el nou logo "Trinity" que consisteix en tres calaveres, juntament amb el nom de la banda i el seu lema. Aquests dos logos van ser creats amb especial cura per Jared Leto.

 • Echelon

La banda va denominar amb aquest terme al seu grup de seguidors, identificant-los amb el mateix significat de la paraula. Per tant l'Echelon és un grup de devots admiradors, "believers" o creients del seu missatge, els que van promocionar a 30 Seconds to Mars des dels seus començaments: mitjançant el boca a boca, enganxant cartells i repartint pamflets, demanant-los en les ràdios i canals televisius una infinitat de maneres més. Ara, passat el temps, l'Echelon s'ha convertit en una de les bases de fans més gran i millor organitzada, distribuïda arreu del món. A més aquest és l'únic grup de fans del món que es considera com una família, ells es diuen entre si "germans Echelon". Així mateix, Echelon és el títol de la 6a cançó del 1er disc de 30 Seconds to Mars. Aquest disc és conegut entre els seus seguidors com "self-title" [S / T]. A partir de la formació de l'Echelon, aquest tema va ser dedicat especialment als seguidors de la banda. En català, la paraula significa esglaó, escala, graó i en aquest cas es pren com a "ascendir".

 • Els "Glyphics": La primera part del jeroglífic és un 3 intercalat representant el 30 (₪).

La segona són les agulles del rellotge apuntant en sentit contrari representant la paraula "seconds" (ø). La tercera és un número dos romà invertit. Al pronunciar en anglès la paraula "two" també es llegeix "to" (III). Finalment, la quarta jeroglífic representa el planeta Mart amb Fobos i Deimos, els seus dos satèl·lits (· o.)

 • Fènix: L'Au Fènix és un ésser màgic i fabulós: un enorme ocell embolicat en flames que es consumia per acció del foc cada 500 anys per després renéixer de les seves cendres. Aquest personatge ha estat retratat per diverses mitologies, amb les seves diferències òbvies, però sempre amb la mateixa concepció principal de la reencarnació
 • Fletxa : La fletxa és la representació gràfica per a "Provehito in Altum": llançar-se a la profunditat / aconseguir el cim / mantenir-se en la part alta. També es refereix a la runa que representa el déu de la guerra i les batalles en la mitologia nòrdica: Tyr en nòrdic antic, Tiwaz a protogermànic. Aquest es troba relacionat amb el Déu romà de la guerra, Mart, a partir d'un poema rúnic feroès.
 • X: La "X" és utilitzada per reflectir unió. Així doncs és un element gràfic que denomina l'Echelon.
 • Missatges sumbliminals dels vídeos: Al video de The Kill apareix el número: "6277", que significaria "Mars" en el marcat telefònic. El nombre "6277" és el que va durar la missió "Until life is discovered on Mars" (fins que la vida sigui descoberta a Mart).

Molts han dit que en cada vídeo la banda dóna pistes als seus fans per desxifrar el seu missatge. A més, al videoclip de la cançó From Yesterday, després de preguntar quant temps els queda, la resposta és 6 min 27,7 sec., De nou "6277". També hi ha una altra manera d'entendre el significat del nombre "6277" que és la següent: cada número representa la primera lletra del nom de la banda (TSTM). Primer cal invertir l'ordre dels nombres en "7726". Dividint l'abecedari en grups de tres lletres ens trobem que la lletra T (de thirty, trenta en anglès) està en el grup número set, després la lletra S (de seconds, segons en anglès) també es troba en el grup número set, després segueix la T, però es representa amb el número dos (2), i finalment hi ha la lletra M (de mars, Mart en anglès) que es troba en el grup número sis de l'abecedari dividit en grups de tres lletres.

 • Argus Apocraphex: Pel que fa a l'àlbum "A Beautiful Lie" està escrit a l'inrevés un missatge: "Find the Argus Apocraphex" i també està en el seu primer àlbum. La banda ha declarat que és un llibre que et fa contactar amb la natura i que així trobaràs el teu veritable jo, és a dir, el teva veritable interior. "Ser tu mateix". Una altra explicació és que a les cançons hi ha missatges ocults referits a això:
 • A The Kill: "I Tried to be Someone else, but nothing Seeman to change, i know now, this is who I really am inside, I finally found myself, fighting for a chance, i know now, this is who I really am" "Vaig intentar ser algú més, però res va semblar canviar, ara sé, aquest és qui realment sóc per dins, finalment em vaig trobar a mi mateix, lluitant per una oportunitat, ara sé, aquest és qui realment sóc"
 • A From Yesterday: "On a mountain he SITS, not of gold, but of sense, through the blood he can learn, see the life that he Took. From a council of one he'll decideix when he's done with the innocent" "En una muntanya ell se senti, no d'or, sinó de pecat. A través de la sang pot aprendre, veure la vida que va agafar. Del consell d'un decidirà quan ha acabat amb l'innocent" Al video de From Yesterday hi ha moltes pistes, algunes són: un drac i una flor, tres dones unides i una reina morta. Les tres dones molt unides se'ls pot identificar possiblement com les tres Maries (conjunt d'estrelles). El fènix es pot representar com la Ressurrecció, apareixen en les banderes dels xinesos la X amb la qual es representa a Echelon.
 • A R-EVOLVE: "A revolution has begun today for me inside, The ultimate defense is to pretend, Revolve around yourself just like an ordinary man, The only other option is to forget, Does it feel like We'veu never been alive?, Does it Seem like We'veu only just begun?, To find yourself just look inside the Wreckage of your past " " Una revolució ha començat avui per a mi, L'última defensa és fingir, giren al voltant de tu mateix com un home comú i corrent, L'única altra opció és oblidar, Se sent com mai hem estat vius?, Et sembla que He fet més que començar? Per trobar a tu mateix amb tan sols mirar dins de les restes del seu passat "
 • A Battle of One amb el seu títol s'aprecia el missatge directament.
 • En altres termes l'"Argus Apocraphex" significa "Argus" (prové d'Argos), ciutat grega de la qual parteix Jàson i els argonautes que es va embarcar per a la conquesta del Velló d'or. L'embarcació en la qual viatjaven es deia Argo en honor al seu constructor. Aquest grup d'aventurers comptava amb la protecció de la deessa Palas Atenea qui va proporcionar a la nau poders màgics. El vaixell tenia un poder oracular cada vegada que els seus navegants inserien a la proa una peça d'alzina de Dodoma, a la tornada de l'expedició, i en honor a la victòria Atena va convertir la nau en la constel·lació que es coneix amb el nom d'Argos.
 • Apocraphex: prové de apocriphus, del terme del grec antic APÓKRYPHOS, que significa "no està inclòs a l'standard", el que ens porta a entendre-ho com a "amagat" o "secret". Més tard, apocriphus adquireix el significat de no autèntic o genuí referint-se a llibres escrits. El que ens incita a la recerca d'alguna cosa que sabrem el que és quan el trobem i que com Jàson no pararem fins a trobar seguint les pistes que se'ns deixen tant en els llibrets dels discos com en els vídeos.
 • Al vídeo Capricorn (a brand new name) durant l'excavació, els habitants veuen unes escriptures, i allà apareixen els glyphics de 30 seconds to mars, els quals són usats aparentment com a claus secretes o escriptures antigues.

Discografia[modifica | modifica el codi]

Àlbums[modifica | modifica el codi]

EPs[modifica | modifica el codi]

Concert de 30 Seconds to Mars a Milà el 2008.

Singles[modifica | modifica el codi]

30 Seconds to Mars[modifica | modifica el codi]

A Beautiful Lie[modifica | modifica el codi]

This Is War[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

 1. «30 Seconds To Mars Win At 2010 MTV EMAs». Alternative Addiction, 12 novembre 2010 [Consulta: 3 març 2012].
 2. «Lady Gaga, 30 Seconds To Mars, Bruno Mars win big at MTV EMAs». NME. IPC Media, 7 novembre 2011 [Consulta: 3 març 2012].

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: 30 Seconds to Mars