ABCM-Zweisprachigkeit

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióABCM-Zweisprachigkeit
Dades
Tipusorganització Modifica el valor a Wikidata
Idioma oficial(francès),(alemany)
País d'origenFrança França
Història
Creaciódesembre de 1990
FundadorRichard Weiss i Patrick Kleinclaus
Activitat
ÀmbitAlsàcia

Facebook: abcmhag Modifica el valor a Wikidata

ABCM-Zweisprachigkeit (Association pour le Bilinguisme en Classe dès la Maternelle) és una associació educativa i cultural alsaciana, fundada el desembre de 1990 per Richard Weiss, pare d'alumne de Colmar, i Patrick Kleinclaus, pare d'alumne de Lutterbach, que n'esdevingueren president i vicepresident.

El seu objectiu és promoure l'ensenyament bilingüe alemany-francès, sense descurar el dialecte alsacià i el fràncic lorenès, als infants de l'antic territori d'Alsàcia-Lorena des de preescolar. El seu president és Richard Weiss, i Tomi Ungerer president d'honor, i té la seu a Schweighouse-sur-Moder.

El 1991 va obrir les primeres classes a Saverne, Lutterbach i Ingersheim, que a final d'any arribaren a 5 aules amb 105 alumnes. Augmentaren de mica en mica fins a 22 aules amb 463 alumnes el 1998. El 2004 el nombre d'alumnes a escoles de l'associació arriba a 749.

Actualment disposa de dues escoles a Sarreguemines (Blies i Beausoleil),[1][2] al departament de Mosel·la, i una a Saverne, Haguenau, Schweighouse-sur-Moder, Estrasburg, Bindernheim, Ingersheim, Lutterbach[3] i Mülhausen. Rep subvencions de Consell Regional d'Alsàcia, del Consell General de l'Alt Rin i del Baix Rin i del municipi de Sarreguemines.[4]

Referències[modifica]

  1. Michel Mathien, L'expression de la diversité culturelle : Un enjeu mondial, 2013
  2. Escola ABCM de Beausoleil
  3. Escola de Lutterbach a enseignement-prive.info
  4. «Carte des écoles». [Consulta: 24 desembre 2020].

Enllaços externs[modifica]