A Jitney Elopement

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaA Jitney Elopement

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióCharlie Chaplin
Protagonistes
ProduccióJess Robbins
GuióCharles Chaplin Modifica el valor a Wikidata
MúsicaRobert Israel
FotografiaHarry Ensign
MuntatgeCharlie Chaplin
ProductoraEssanay Studios Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorCharlie Chaplin
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1915
Durada33 min
Idioma originalanglès
cap valor Modifica el valor a Wikidata
RodatgeGolden Gate Park Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia

IMDB: tt0005571 Filmaffinity: 223729 Allocine: 2285 Letterboxd: a-jitney-elopement Allmovie: v141006 TCM: 508684 Archive.org: AJitneyElopement TMDB.org: 50775 Modifica el valor a Wikidata

A Jitney Elopement és un curtmetratge de Charlie Chaplin de 1915. Protagonitzada per Charlie Chaplin i Edna Purviance com amants, amb Edna que volia que Charlie la prengués en un matrimoni arranjat pel seu pare (interpretat per Fred Goodwins). Charlie la pren en un jitney, un tipus de taxi compartit popular als Estats Units entre 1914 i 1916. Gran part de la pel·lícula es va rodar a San Francisco i inclou escenes del Golden GatePark de San Francisco i els grans molins de vent.

Argument[modifica]

Charlot fa la cort a Edna sota el seu balcó i li declara el seu amor; Edna li respon que els seus sentiments són recíprocs però que el seu pare li ha trobat un marit en la persona d'un comte; Charlot decideix llavors que es farà passar pel comte i simpatitza amb el pare d'Edna; desgraciadament, el verdader comte arriba i Charlot és fet fora manu militari de la casa; més tard, el pare porta el comte i Edna al, camp on es creuen amb Charlot; Edna fuig amb ell i comença una carrera-persecució amb un cotxe. Aconsegueixen enviar els seus perseguidors a l'aigua, al port i s'abracen.

Repartiment[modifica]