Acacia brachystachya

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuAcacia brachystachya Modifica el valor a Wikidata

Acacia brachystachya al Jardí Botànic de Barcelona. Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN146625392 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreFabales
FamíliaFabaceae
TribuAcacieae
GènereAcacia
EspècieAcacia brachystachya Modifica el valor a Wikidata
Benth.
Nomenclatura
Sinònims
  • Acacia aneura var. brachystachya (Benth.) Maiden
  • Acacia aneura var. stenocarpa Benth.
  • Acacia cibaria F.Muell.
  • Racosperma brachystachyum (Benth.) Pedley[1]
Distribució

Modifica el valor a Wikidata

Acacia brachystachya és una espècie de planta de la família de les lleguminoses que es distribueix per tota Austràlia, amb excepció de Victòria.[2] És un arbust que es troba sobre sòls sorrencs i argilosos, sobretot a pendents de sorra i crestes de muntanya rocoses.

Creix com un alt i frondós arbust de 5 m, amb tiges que es trenen i s'estenen. Com la majoria de les espècies del gènere Acàcia, té fil·lodis lloc de fulles veritables. Aquestes poden mesurar fins a 15 cm de longitud i, majoritàriament, mesuren d'1 a 2 mm d'amplada. Floreix a l'octubre amb unes flors de color groc, agrupades en raïms cilíndrics d'uns 2 cm de longitud. Les beines són llargues i rectes, de fins a 8 cm de longitud i 8 mm d'ample.

El parent més proper d'A. brachystachya és A. ramulosa, del qual difereix per les seves beines més petites que són ovalades en secció transversal, per les seves flors més petites amb pètals que tenen pèls menys densos i, en general, més curts, i pels seus fil·lodis generalment més estrets.

Referències[modifica]

  1. «Acacia brachystachya» a The Plant List. Data consulta: 25 de febrer de 2014.
  2. «Acacia brachystacha». PlantNET - New South Wales Flora Online. Royal Botanic Gardens & Domain Trust, Sydney Australia. [Consulta: 13 setembre 2009].

Bibliografia[modifica]

  • "Acacia brachystacha Arxivat 2012-10-26 a Wayback Machine.". Flora of Australia Online. Department of the Environment and Heritage, Australian Government.
  • "Acacia brachystacha". FloraBase. Department of Environment and Conservation, Government of Western Australia.
  • Mitchell, A. A. and Wilcox, D. G.. Arid Shrubland Plants of Western Australia, Second and Enlarged Edition. University of Western Australia Press, Nedlands, Western Australia, 1994. ISBN 1-875560-22-X.