Afrouruguaians

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Afrouruguaià)
Infotaula de grup humà
Afrouruguaians

Rubén Rada, cantant i músic
Tipusètnia Modifica el valor a Wikidata
Població total57.000
LlenguaCastellà, altres.
ReligióPredominantment cristianisme.
Grups relacionatsafroamericans
Regions amb poblacions significatives
Montevideo: - 57.000

Els afrouruguaians són els uruguaians d'ascendència africana, principalment els descendents dels esclaus. La majoria dels afrouruguaians es troben a Montevideo.

El terme "afrouruguaià" es refereix també als fenòmens culturals desenvolupats pels actuals descendents dels esclaus negres colonials, ja que les poblacions africanes que van arribar a l'Uruguai durant la colònia i van experimentar amb el temps un profund mestissatge amb la població criolla i nadiua. El 1996, la població visiblement d'ascendència africana a l'Uruguai conformava aproximadament el 6% de la població total del país, és a dir, unes 164.200 persones.[1] No obstant això, d'acord amb el project nord-americà Joshua, hi ha 57.000 afrouruguaians.[2]

Història[modifica]

La presència de persones d'origen africà a l'Uruguai data de l'arribada dels colonitzadors europeus, amb la fundació de Colonia del Sacramento el 1680 i de Montevideo el 1726.

Durant aquesta època existia en tot el subcontinent l'esclavitud. Aquesta va ser abolida durant la independència de l'Uruguai, però va trigar a ser abolida en el veí Brasil, per la qual cosa va haver nombrosos esclaus brasilers que també van contribuir de manera significativa a l'actual comunitat afrouruguaiana.[3]

Afrouruguaians destacats[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Rodríguez, Romero Jorge. Mbundo malungo a mundele: historia del movimiento afrouruguayo y sus alternativas de desarrollo. Rosebud Ediciones. Montevideo, 2006. ISBN 9974-638-21-6.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Afrouruguaians

Vegeu també[modifica]