Aigua destil·lada

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Recipient Aqua Distillata a la Real Farmacia de Madrid.

L'aigua destil·lada és aigua de la que pràcticament s'han extret totes les impureses a través de la destil·lació. La destil·lació implica bullir l'aigua i condensar-ne el vapor dins d'un recipient net, deixant enrere la majoria o la totalitat dels sòlids que la contaminen. La conductivitat elèctrica de l'aigua destil·lada és gairebé nul·la per la manca d'ions de clorur, calci, magnesi i fluorurs.

Aplicacions[modifica | modifica el codi]

En els laboratoris químics i biològics, com també en la indústria es prefereixen les alternatives més barates com són l'aigua purificada o concretament l'aigua desionitzada respecte a l'aigua destil·lada. Tanmateix, es fa servir l'aigua destil·lada si les aigües alternatives no resulten prou pures. Quan cal una aigua excepcionalment pura es fa servir aigua bidestil·lada.

En les bateries de plom/àcid dels automòbils es fa servir aigua destil·lada, ja que la presència la presència d'altres ions que normalment es troben en l'aigua que surt de l'aixeta poden causar una gran reducció de la durada de la bateria.

També es fa servir aquest tipus d'aigua en els sistemes de refrigeració dels automòbils. Els minerals i ions que es troben en l'aigua normal poden resultar corrosius en mecanismes interns o afectar els anticongelants.[1]

En les planxes de planxar allarguen la vida de l'aparell.[2]

Entre altres usos hi ha la fabricació de cervesa tipus Pilsner quan no es disposa d'aigües de qualitat.[3]

A la llarga beure aigua destil·lada no és favorable, ja que la manca de minerals provoca problemes.[4]

Referències[modifica | modifica el codi]