Air Car

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Air Car

L'Air Car és un prototip d'automòbil desenvolupat i produït per Moteur Développement International (MDI), fundat per l'inventor francès Guy Nègre.[cal citació]

Tecnologia[modifica | modifica el codi]

És un vehicle d'aire comprimit el motor va ser especialment dissenyat per a aquest vehicle. L'aire comprimit s'emmagatzema en un tanc de fibra de carboni a alta pressió, de l'ordre de 30 MPa (4500 psi o 300 bar). En comptes de barrejar combustible amb aire per cremar i moure els pistons amb els gasos calents producte de la combustió, el motor d'aire fa servir l'expansió de l'aire comprimit emmagatzemat per moure els pistons i per tant les rodes.

Els quatre grans fabricants que desenvolupen el CAT s'han dissenyat dispositius de seguretat en els seus contenidors, en oposició als paràmetres del motor d'hidrogen de dany i perill associats a un sinistre d'impacte de gran força. L'aire no és inflamable.

Emissions[modifica | modifica el codi]

Els automòbils a aire estan lliures d'emissions al tub d'escapament, però el seu tanc d'aire comprimit es recarrega usant (típicament) compressors elèctrics i si l'electricitat es pren de la xarxa general de distribució, procedirà de les diverses fonts que l'alimenten, incloent centrals tèrmiques que funcionen a partir de combustibles fòssils, després només si l'energia ve de fonts renovables, l'Air Car serà un vehicle lliure d'emissions de efecte hivernacle. No obstant això, les emissions poden relocalitzar des dels carrers d'una ciutat a la planta d'energia (i per suposat un sistema solar o eòlic pot instal·lar-se a cada llar, eliminant la dependència de l'habitual consum d'energia fòssil).

Si en el futur s'aconsegueix comprimir l'aire amb energies netes, potser s'aconsegueixi que realment sigui ecològic, però seguirà consumint més energia que un de combustió, a igualtat de potència.[cal citació]

Crítiques[modifica | modifica el codi]

NOTA: Critiques desactualitzades. Exemple: Els nous models tenen una autonomia de 220km en ciutat.

  • El Air Car és menys eficient i menys ecològic que un automòbil amb motor a gasolina d'iguals prestacions. L'electricitat que s'utilitza per comprimir l'aire procedeix en un 85% de fonts no renovables, emetent-se per això grans quantitats de diòxid de carboni.
  • Fa anys es ve promocionant l'automòbil, però fins ara només s'han venut llicències de fabricació i accions de l'empresa, no vehicles, i són diverses les vegades des de 2003 en què s'ha anunciat "la seva immediata aparició en el mercat" sense que hagi estat així.

L'automòbil funciona, però la seva eficiència energètica mai arribarà a assolir a la dels motors de combustió, per motius físics. Si bé no contamina per l'ús d'aire comprimit, per generar aquest es perd més energia que funcionant amb els motors tradicionals. I si arriba a contaminar menys és simplement perquè porta motors menys potents. És a dir, a igualtat de potència un cotxe de gasolina o gasoil és més eficient amb l'energia.

El aire comprimit és una manera pesat d'emmagatzema energia, 300 L d'aire a 300 bar necessita 12 kWh (equival a 1,4 L (0,37; galons) de gasolina).

Mentre els tancs de gasolina o dièsel tenen la mateixa quantitat d'energia per litre de combustible del primer a l'últim litre, l'aire comprimit del tanc decau en pressió en el tanc, fins a fallar a pressió baixa.

La tecnologia no emet diòxid de carboni dins de la ciutat, però la producció d'energia elèctrica que comprimeix l'aire sí que pot generar diòxid de carboni.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Air Car Modifica l'enllaç a Wikidata