Alícia de Borbó-Parma (princesa de les Dues Sicílies)

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Escut.

Alícia de Borbó-Parma, princesa de les Dues Sicílies (Viena 1917) Princesa de Parma de la Casa de Borbó amb el tractament d'altesa reial que contragué matrimoni en el si de la casa reial de les Dues Sicílies. Pel seu casament, és infanta d'Espanya. És una de les dames de la reialesa de més edat.

Nascuda a Viena el 13 de novembre de 1917 en plena Primera Guerra Mundial. Filla del príncep Elies de Borbó-Parma, comte de Bardi, i de l'arxiduquessa Maria Anna d'Àustria. Alícia és néta per via paterna del duc Robert I de Parma i de la princesa Maria Pia de Borbó-Dues Sicílies mentre que per via materna ho és de l'arxiduc Frederic d'Àustria i de la princesa Isabel de Croy.

El dia 16 d'abril de 1936 contragué matrimoni a la capital d'Àustria amb el príncep Alfons de Borbó-Dues Sicílies fill del príncep Carles de Borbó-Dues Sicílies i de la infanta Maria de la Mercè d'Espanya. Alfons havia nascut a la cort de Madrid, ja que era fill de la princesa d'Astúries i nebot del rei Alfons XIII d'Espanya, també gaudia de la dignitat d'infant d'Espanya amb tractament d'altesa reial. D'aquesta manera, Alícia esdevingué infanta d'Espanya i posseïdora de la prestigiosa Ordre de Maria Lluïsa.

Acabada la Guerra Civil espanyola, la família d'Alícia es traslladà a Madrid on s'instal·laren gaudint d'una posició social i econòmica excel·lent. Esdevingueren assidus a les festes organitzades per don Joan a Estoril i assistiren el 1962 a les noces del príncep Joan Carles de Borbó.

Alfons de Borbó morí a Madrid el 1964. Alícia ha residit des de llavors a Madrid essent molt poques les ocasions en què ha aparegut en públic.