Alectoris

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuAlectoris Modifica el valor a Wikidata

perdiu d'Àfrica Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseAves
OrdreGalliformes
FamíliaPhasianidae
SubfamíliaPerdicinae
GènereAlectoris Modifica el valor a Wikidata
Kaup, 1829
Distribució

Modifica el valor a Wikidata

Alectoris és un gènere d'ocells de la família dels fasiànids (Phasianidae) i l'ordre dels gal·liformes (Galliformes). És un dels grups d'espècies conegudes genèricament com a perdius. Són aus molt apreciades pels caçadors, que en maten cada any grans quantitats.

Descripció[modifica]

Són aus robustes, típicament de color marró clar o gris per sota. La cara és de color blanc o blanquinós, amb la gola fosca. Color vermellós pels flancs i potes roges.[1]

Distribució geogràfica[modifica]

Es reparteixen pel sud d'Europa, nord d'Àfrica i Aràbia, i en Àsia per Pakistan fins al Tibet i l'oest de la Xina. Algunes espècies del gènere, particularment la perdiu chukar i la perdiu roja s'han introduït en llocs llunyans, com ara Estats Units, Canadà, Nova Zelanda i Hawaii. En alguns països, com Gran Bretanya, són comuns els híbrids entre les dues espècies introduïdes.

Comportament[modifica]

Són aus sedentàries que viuen en zones àrides, sovint pedregoses o escarpades. Fan un niu a terra, escassament folrat, on ponen fins a 20 ous. S'alimenten d'una gran varietat de llavors i escassos insectes.[1]

Quan se les molesta, prefereixen córrer en lloc de volar, però, si cal, alçaran un ràpid i curt vol amb llurs ales arrodonides.

Llistat d'espècies[modifica]

Se n'han descrit 7 espècies:

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Fauna ibèrica (castellà)

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Alectoris