Oleksandr Saslavski

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Alexander Saslavsky)
Infotaula de personaOleksandr Saslavski

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement8 febrer 1876 Modifica el valor a Wikidata
Khàrkiv Modifica el valor a Wikidata
Mort3 agost 1924 Modifica el valor a Wikidata (48 anys)
San Francisco (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióviolinista, director d'orquestra Modifica el valor a Wikidata
InstrumentViolí Modifica el valor a Wikidata

Oleksandr Saslavski, ucraïnès: Олександр Заславський, conegut habitualment com a Alexander Saslavsky o Aleksandr Zaslavskij, rus: Александр Заславский (Khàrkiv, Ucraïna, 9 de febrer de 1876 - San Francisco, Califòrnia, 20 d'agost de 1924) fou un concertista de violí i director d'orquestra russoestatunidenc d'origen ucraïnès.

Va estudiar a Khàrkiv amb Konstanty Gorski. Després es va graduar al Conservatori de Viena (1893) a la classe de Jakob Grün.

Des de 1893 va viure i treballar als Estats Units. Fins al 1918 va ser solista de l'Orquestra Simfònica de Nova York, des del 1912 concertino, i ajudant de direcció als darrers anys. Al mateix temps el 1904-1907 fou concertino de l'Orquestra de la Societat Simfònica Russa Modest Altschuler. També va actuar com a intèrpret de conjunt, inclòs com a part d'un trio de piano amb Paolo Gallico i Henry Bramsen, i un quartet de piano amb Winifred Christie, May Mukle i Rebecca Clarke.

A partir de 1918 a Califòrnia, durant algun temps va ser concertino de l'Orquestra Filharmònica de Los Angeles. Va dirigir diverses orquestres amateurs i també treballs pedagògics.

Referències[modifica]