Alfred Mondria i Virgili

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAlfred Mondria i Virgili
Biografia
Naixement3 agost 1965 Modifica el valor a Wikidata (58 anys)
València Modifica el valor a Wikidata

Alfred Mondria i Virgili (València, 3 d'agost de 1965), llicenciat en filologia catalana, és crític literari i professor de secundària.

Com a crític literari ha col·laborat, entre altres mitjans, en el diari Avui, en la revista Caràcters, publicada per la Universitat de València i, particularment, en el suplement cultural Posdata, de Levante-EMV.

És autor del llibre Nabokov & Co. (Brosquil, 2004), que recull les crítiques literàries publicades entre 1999 i 2003. Per les pàgines d'aquesta obra apareixen alguns dels escriptors amb què més s'identifica: Joseph Roth, Saul Bellow, Stefan Zweig, Sebastian Haffner, Harold Bloom, Augusto Monterroso i, especialment, Vladimir Nabokov. Pel que fa a la literatura catalana, Mondria es defineix admirador de Gabriel Ferrater, Joan Fuster i Josep Pla.

Alfred Mondria és un crític compromès contra els totalitarismes i té un estil directe i fins i tot punyent. De fet, alguns han considerat Mondria com una de «les plomes més esmolades de València»[1] o com «un assagista a qui tant agrada descobrir i denunciar tòpics estèrils».[2]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]