Ali G

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeAli G

Modifica el valor a Wikidata
Tipuspersonatge humà de ficció Modifica el valor a Wikidata
Creat perSacha Baron Cohen Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraDa Ali G Show Modifica el valor a Wikidata
Dades
Gèneremasculí Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióperiodista Modifica el valor a Wikidata
Musicbrainz: 05ff3ea8-ed52-4804-a29e-29afbba613dc Discogs: 249375 Modifica el valor a Wikidata

Ali G (nascut Alistair Leslie Graham) és un personatge de ficció creat per l'actor anglès Sacha Baron Cohen. Ali G entrevistava a personatges públics de la societat anglesa, als quals sorprenia amb la seva aparença barriada, amb roba rapera, vocabulari, etc.

Alguns dels personatges que ha entrevistat:

L'any 2002 es va produir una pel·lícula sobre aquest personatge titulada Ali G va solt, on es mostrava la seva vida "real", fora de les entrevistes. Per exemple, a partir de llavors es va saber que:

  • Ali és membre de la banda urbana West Staines Massive.
  • Viu amb la seva àvia (qui l'anomena "Allioli", en el doblatge espanyol) al número 36 del carrer Cherry Blossom Close, al cor del «Gueto de Staines».
  • Es va educar a la Sra Matthew Arnold Skool (Laskuela Matthew Arnold), en Staines, que és una zona residencial de Londres de famílies amb un nivell econòmic mitjà.

Ali G s'ha convertit en un fenomen mediàtic del Regne Unit, amb el seu propi programa de televisió. També apareix en un videoclip de Madonna, concretament el de la cançó Music, on fa de conductor de la limusina de Madonna i de dj a la discoteca. El 2002 va ser el personatge principal d'una pel·lícula anomenada Ali G va solt, en què es convertia en polític. Actualment és el protagonista del programa de la HBO anomenat Da Ali G Show (L'espectacle de l'Ali G), on també apareixen altres personatges interpretats per Cohen.

Entre les seves frases més conegudes destaquen:

  • Parla-li a la mà que tinc les orelles brutes que et cagues
  • Wiki (expressió que si tingués traducció més o menys significaria: val, d'acord, està bé, o d'una manera més col·loquial, "mola".
  • En dues paraules, RES - CEP - TO (tall i com ell ho pronuncia)
  • Estic fart d'irripitir (tal com ell ho pronuncia) que les pastis et mengen el coco.
  • "Respect"