Altera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAltera
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipuspública (NASDAQALTR)
Indústriaindústria de semiconductors Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballCircuits integrats
Història
Creació1983, pública des de 1989
Fusionat aIntel Modifica el valor a Wikidata
Data de dissolució o abolició28 desembre 2015 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
ProdueixFPGAs, CPLDs, Processadors encastats, ASICs Estructurats
Governança corporativa
Seu 
Persona rellevantJohn P. Daan, CEO
Empleats2.600
Entitat matriuIntel Modifica el valor a Wikidata
Indicador econòmic
Ingressos totals1.280 milions de dòlars

Lloc webwww.altera.com

Altera Corporation (NASDAQALTR) és un fabricant líder de dispositius lògics programables. És un membre del grup NASDAQ-100 i del S&P 500.

Altera és un dels pioners de la lògica programable, seguint líders notables anteriors com Signetics i MMI en la introducció de PLDs. Altera desenvolupa algunes característiques que apunten cap capacitat de sistemes en xips programables (SOPC). Alguns dels exemples més recents inclouen memòria encastada, processadors encastats, i transceptors d'alta velocitat. L'èxit en llançaments de productes de 130nm i 90nm són bons casos d'estudi. Els processadors soft-core Nios II i Nios d'Altera i els dispositius HardCopy II i HardCopy estan estenent l'abast d'Altera en el mercat, i posa a aquesta empresa en el món dels processadors encastats i ASICs estructurats respectivament. Entre els seus principals competidors estan: Xilinx, Lattice Semiconductor, Actel, Quicklogic i Atmel.

Altera ofereix també el programari Quartus II, dirigit al disseny i simulació de circuits lògics. Encara que el seu programari suporta extensivament VHDL i Verilog com a principals llenguatges, Altera és el desenvolupador de llenguatge de descripció de maquinari conegut com a AHDL.

Famílies de dispositius[modifica]

CPLDs[modifica]

  • MAX 3000A: EPM3032A, EPM3064A, EPM3128A, EPM3256A, EPM3512A
  • MAX 7.000: EPM7032B, EPM7064B, EPM7128B, EPM7256B, EPM7512B
  • MAX II: EPM240, EPM570, EPM1270, EPM2210

FPGAs d'alt rendiment[modifica]

FPGAs de baix cost[modifica]

ASICs estructurades[modifica]

Productes programari de disseny[modifica]

Competència[modifica]

Mentre els CPLDs i les FPGAs clàssiques eren estrictament dispositius lògics, amb els seus nous dispositius els fabricants de FPGAs s'acosten més i més a aplicacions de processament de senyals digitals. Aquesta tendència també la té el nivell de disseny de sistemes electrònics. No és realment nou, però està guanyant impuls, no només en el màrqueting i en la producció dels últims 10 anys, sinó també en l'ús normal de la indústria. Amb la gran quantitat de portes de les unitats i les arquitectures de sistemes en un xip, i les eines de síntesi d'alt nivell combinades amb la reutilització, un pot implementar sistemes complexos completament en una única FPGA en lloc d'utilitzar una gran PCBs amb diversos xips i busos. Per tant, companyies com Altera i Xilinx poden arribar a competir més i més amb companyies com Texas Instruments o Analog Devices.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Altera