Hamílcar el Samnita

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Amílcar el Samnita)
Infotaula de personaHamílcar el Samnita

Hamílcar el Samnita va ser un polític cartaginès. L'origen del seu renom no és conegut.

Va ser un dels caps del partit democràtic a Cartago durant les dissensions que van dividir al país després de la Segona Guerra Púnica, i un dels que va instigar a Cartal d'atacar les tropes de Masinissa I.

L'any 151 aC els demòcrates van expulsar de la ciutat a tots els que sospitaven que eren favorables al rei númida, i aquest va enviar als seus fills Gulussa i Micipsa per demanar la restauració dels exiliats, però no van tenir èxit i ni tan sols van ser admesos a la ciutat. Quan es retiraven els cartaginesos els van atacar i van massacrar la comitiva de Gulussa en la seva major part encara que el mateix Gulussa es va poder escapar per poc.

Aquest ultratge va portar a la guerra amb Masinissa I i de retruc a la Tercera Guerra Púnica. Poc després la pressió romana va obligar a prendre mesures desesperades al nou govern cartaginès que per acontentar a Roma va desterrar a Hàsdrubal, Cartal i probablement Hamílcar, caps del grup partidari de la guerra, sense aconseguir pas per això res positiu dels romans.[1]

Referències[modifica]

  1. Smith, William (ed.). «Hamilcar». A Dictionary of Greek and Roman biography and mythology. [Consulta: 24 juliol 2022].