Anamnesi (medicina)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

En medicina,[1] l'anamnesi és el terme mèdic emprat en els coneixements i habilitats de la semiologia clínica per a referir-se a la informació proporcionada pel mateix pacient al metge durant una entrevista clínica, per tal d'incorporar-la a la història clínica.

L'anamnesi és la reunió de dades subjectives, relatives a un pacient, que comprenen antecedents familiars i personals, signes i símptomes que experimenta en la seva malaltia, experiències i, en particular, records, que es fan servir per a analitzar-ne la situació clínica. És un historial mèdic que pot proporcionar informació rellevant per a diagnosticar possibles malalties.

A més de l'anamnesi, el metge pot recollir informació mitjançant altres mètodes, com l'examen físic i els exàmens complementaris (per exemple: radiològiques, anàlisis clíniques, etc), tenint en clar el permís del pacient.

És important revisar de l'estat premòrbid del pacient, per a conèixer-ne el tipus de vida abans del problema psicològic o mèdic que pateix.

Psicopedagogia i psicologia[modifica]

És la recopilació de dades sobre el pacient per a reconstruir-ne la història personal i per a situar-ne els símptomes en la dinàmica de l'evolució individual. Del punt de vista del pacient, pot referir-se a dur a la memòria les idees dels objectes o dels fets oblidats. S'estructura en dues fases: l'objectiva, que es fa amb els familiars i amics del pacient, i la subjectiva, que es fa directament amb el pacient.[1]

Anamnesi per sistema i especialitat[modifica]

Hi ha una correspondència amb les especialitats segons l'aparell o sistema que s'investiga.

Sistema o aparell Especialitat/s
En general Medicina de família i Medicina interna.
Circulatori Cardiologia i Angiologia.
Digestiu Digestologia
Endocrí Endocrinologia
Locomotor Reumatologia i Traumatologia
Estat mental Psiquiatria i Psicologia
Nerviós Neurologia
Reproductor femení Ginecologia
Reproductor masculí Urologia
Respiratori superior (tracte), auditiu i vestibular Otorinolaringologia
Respiratori inferior (tracte) Pneumologia
Tegumentari Dermatologia
Urinari Urologia
Visual Oftalmologia

Referències[modifica]