André Bizette-Lindet

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAndré Bizette-Lindet

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement28 febrer 1906 Modifica el valor a Wikidata
Savenay (França) Modifica el valor a Wikidata
Mort28 desembre 1998 Modifica el valor a Wikidata (92 anys)
Sèvres (França) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióÉcole Nationale Supérieure des Beaux-Arts Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescultor, pintor Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables

André Bizette-Lindet (Savenay, 28 de febrer de 1906 - Sèvres, 28 de desembre de 1998) fou un escultor[1] i medallista francès. Guanyador del Premi de Roma d'escultura amb l'obra Li lanceur de javelot, sent alumne de l'Escola Nacional Superior de Belles Arts de París. El 1937 Andre Bizette rep l'encàrrec de l'Estat francès per produir les portes de bronze del Museu d'Art Modern de París. El 1938 va participar en la decoració de l'Ambaixada de França a Ottawa. Representant oficial de França al Pavelló francès a la Fira Internacional de Nova York, 1939 - 1940. En la segona part de la seva carrera, s'unirà al grup de recerca que busca l'articulació de l'escultura a l'arquitectura contemporània.

Obres[modifica]

La seva obra, tallada en una gran varietat de materials (pedra arenisca, granit, bronze, ceràmica ..., és en gran part monumental. També ha realitzat pintures, l'oli i artnet.com. Entre les millors i més conegudes obres de Wikström s'inclouen les següents:

  • Li lanceur de javelot - llançador de javelina,, escultura exempta, guix, en dipòsit de l'Escola Nacional Superior de Belles Arts de París.
  • L'INSPIRATION Romane - La inspiració romana
  • Quatre bases de pedra tallada: Dos personatges alats (incloent l'àguila de Sant Joan), dos Pegasos, preparats per a la Catedral de Rouen.
  • Tomba del Cardenal Georges Grente (1872 - 1959), Bisbe de Mans (1918), a la Catedral de Mans. Cap 1965.
  • Bust en marbre duna dona.
  • Sirène - sirena, bronze amb pàtina, signat, foneria Susse Frères, París.

Encàrrecs oficials[modifica]

Aquests són alguns dels treballs: Llista d'obres de 'André Bizette-Lindet', detallades en Lloc de l'ambaixada a Ottawa Arxivat 2012-01-12 a Wayback Machine.

Referències[modifica]

  1. Schwartz, Emmanuel. Les sculptures de l'École des beaux-arts de Paris: histoire, doctrines, catalogue (en francès). Emmanuel Schwartz, 2003, p. 205. ISBN Emmanuel Schwartz. 

Bibliografia[modifica]

  • Sobre l'Ambaixada de França a Ottawa: Jean Paul Ledeur, The Thirties on the bank of the Ottawa River: the French Embassy in Canada, Trandek Printing Ltd, 1993
  • AAVV (André Bizette-Lindet, Galerie Paul Petrides), Bizette-Lindet, ed. Galerie Paul Petrides, París 1954
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: André Bizette-Lindet