Andrés Sánchez Pascual

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAndrés Sánchez Pascual

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1936 Modifica el valor a Wikidata (87/88 anys)
Navalmoral de la Mata (Província de Càceres) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Madrid Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióprofessor d'universitat, traductor, filòsof, escriptor Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Premis

Andrés Sánchez Pascual (Navalmoral de la Mata, Càceres, 1936) és Doctor en filosofia per la Universitat de Madrid, professor d'ètica a la Universitat de Barcelona i des de 1963 s'ha especialitzat en la traducció de l'alemany al castellà d'obres de pensament i literatura.

Biografia[modifica]

Va néixer a Navalmoral de la Mata el 1936. Fill de Calixto Sánchez i Teresa Pascual, té 3 germans, Teresa Sánchez, Ángel Sánchez (premi Adonais de poesia i expresident dels escriptors extremenys) i Jerónimo Sánchez. Va ser rector de la Universitat Laboral de Càceres. És traductor d'autors alemanys, principalment de filòsofs. Ha traduït per Aliança Editorial una bona part de l'obra de Friedrich Nietzsche (El naixement de la Tragèdia, Així va parlar Zaratustra, Més enllà del bé i del mal, La genealogia de la moral, El crepuscle dels ídols, Ecce homo, L'Anticrist, Consideracions intempestives i David Strauss, El Confessor i l'Escriptor (i fragments pòstums), així com l'estudi d'Eugen Fink sobre el filòsof. A més, ha realitzat per l'Editorial Edhasa una selecció i traducció d'aforismes del filòsof alemany. També ha traduït a Ernst Jünger.

Sánchez Pascual va ser professor a la Universitat de Barcelona (Facultat de filosofia), en la matèria de Teories Ètiques on va ensenyar Nietzsche, Sòcrates i Plató. El 2007 va deixar una excel·lent impressió entre els seus companys del Goethe Institut de Freiburg (Alemanya), on va ser anomenat "Kommentar", per la seva entranyable i encomiable capacitat de desconcertar a la professora d'alemany amb els seus "comentaris" amb tints filosòfics.

Premis[modifica]

Obra[modifica]

Enllaços externs[modifica]