Anemone ranunculoides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuAnemone ranunculoides Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreRanunculales
FamíliaRanunculaceae
GènereAnemone
EspècieAnemone ranunculoides Modifica el valor a Wikidata
L., 1753

Anemone ranunculoides, anemone groga, anemone groga de bosc o anemone tassa de mantega, és una espècie botànica de planta herbàcia perenne del gènere Anemone, inclòs en la família Ranunculaceae, que creix en boscos al llarg de la major part de l'Europa continental, i menys freqüentment en la regió Mediterrània.[1][2] És una planta habitual en jardins.[3]

Floreix entre març i maig. Anemone ranunculoides aconsegueix entre 5-15 cm d'altura. La planta és herbàcia. A mitjan estiu encara que la planta no desenvolupi la seva porti aeri, no obstant això va estenent sota el terreny les seves arrels semblants a rizomes. Els rizomes s'estenen ràpidament, contribuint a la seva ràpida expansió en les condicions favorables del bosc, el que permet que la planta grans extensions del sòl del bosc. La flor té un diàmetre d'1.5 cm, amb cinc a vuit pètals semblants a segments, d'un intens color groc.

Referències[modifica]

  1. «Anemonoides ranunculoides (L.) Holub». Royal Botanic Gardens, Kew. [Consulta: 9 agost 2020].
  2. Phillips, Roger and Rix, Martyn, Bulbs, Pan Macmillan, London, revised edition, 1989, p73. ISBN 0-330-30253-1
  3. W. Keble Martin. Concise British Flora in Colour. Ebury Press and Michael Joseph, London, second (revised) edition, 1971, p. late 1. 
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Anemone ranunculoides