Esquirol volador nan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Anomalurus pusillus)
Infotaula d'ésser viuEsquirol volador nan
Anomalurus pusillus Modifica el valor a Wikidata

Il·lustració Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN1553 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreRodentia
FamíliaAnomaluridae
GènereAnomalurus
EspècieAnomalurus pusillus Modifica el valor a Wikidata
Thomas, 1887
Distribució

Modifica el valor a Wikidata

L' esquirol volador nan (Anomalurus pusillus) és una espècie de rosegador de la família dels anomalúrids.[1] Viu al Camerun, la República Centreafricana, el Congo, la República Democràtica del Congo, Guinea Equatorial, Gabon, Libèria i Uganda. Es tracta d'un animal arborícola i de costums nocturns. El seu hàbitat natural són els boscos humits tropicals de plana. Està amenaçat per la caça i la desforestació.

El seu nom específic, pusillus, significa ‘minúscul’ en llatí i es refereix a la seva petita mida.

Descripció[modifica]

Es tracta d'una espècie d'esquirol volador de mida petita, amb una longitud de cap i cos que varia entre 18,5 i 25,5 centímetres i una cua que fa entre 12 i 20 centímetres de llarg. El seu pes oscil·la entre els 170 i els 300 grams. El pelatge del seu cap és de color gris uniforme, sense presentar contrastos. El color del pelatge de la part superior del cos és variable, podent ser negre, gris o marró oliva, o fins i tot amb clapes de color bronze. La part superior de les membranes és de color gris fosc, amb la part propera a la cua tenyida de groc. Les parts inferiors són de color crema o groguenques, sense cap indici de color marró vermellós. Els flocs de pèls gruixuts que envolten les urpes de les potes del darrere són també de color blanc.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Esquirol volador nan
  1. Dieterlen, F. «Família Anomaluridae». A: Wilson, Don E.; Reeder, DeeAnn (editors). Mammal Species of the World: A Taxonomic and Geographic Reference. 3rd. Johns Hopkins University Press, 2005. ISBN 978-0-8018-8221-0. OCLC 62265494. 
  2. Jackson, Stephen; Schouten, Peter. Gliding Mammals of the World (en anglès). Csiro Publishing, 2012, p. 165-174. ISBN 978-0-643-10406-8.