Antímac II

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAntímac II

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixementsegle II aC Modifica el valor a Wikidata
Mortp. segle II aC Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciórei Modifica el valor a Wikidata
PeríodePeríode hel·lenístic Modifica el valor a Wikidata
Família
PareAntímac I Modifica el valor a Wikidata
Monedes d'Antímac (II)

Antímac II Nicèfor (Nikephoros "el Victoriós") fou un rei Indogrec que va governar probablement als Paropamisades i Panjab vers 170 aC. Modernament es tendeix a pensar que fou la mateixa persona que Antímac I (que només és conegut per un rebut de taxes, i que es suposava que era el seu pare.[1] Osmund Bopearachchi en canvi els fa dos governants diferents i data a Antímac II vers 175-165 aC (inicialment, abans de conèixer el rebut de taxes que estableix l'època del seu regnat al temps d'Antímac I, suggeria 160–155 aC)[2] R. C. Senior no té dates per Antimac II però pensa que les seves monedes foren probablement les emissions índies d'Antímac I tot i el diferent malnom i el tipus de moneda. En les reconstruccions de Boperachchi, Antímac II fou succeït per Menandre I que va heretar tres dels seus quatre monogrames. Antímac II probablement va combatre contra Eucràtides I de Bactriana que havia destronat al seu pare Antímac I (si bé el pare podria ser Demetri I de Bactriana, si es donés la identitat dels dos Antímacs).

Monedes[modifica]

Antimachos II Nikephoros amb Gòrgona

Com el seu predecessor o contemporani Apol·lodot I, Antímac II no mostre la seva imatge a les monedes, tal com era costum a l'Índia; tampoc va encunyar tetradracmes. Es coneixen molts dracmes bilingües del mateix model que Apol·lodot I, però rodons. A la cara del davant hi ha Nike i al darrere un rei a cavall; també va encunyar monedes de bronze bilingües; sempre amb la deessa Nice que al·ludeix al seu títol de "el Victoriós".

Notes[modifica]

  1. Rea, J. R., Senior, R. C. iHollis, A.S., “A tax receipt from Hellenistic Bactria”, Zeitschrift für Papyrologie und Epigraphik 104 (1994)
  2. Boperarachchi (1991) i (1998), respectivament.

Fonts[modifica]

  • Rea, J. R.; R. C. Senior and A. S. Hollis «A Tax Receipt from Hellenistic Bactria» (PDF). Zeitschrift für Papyrologie und Epigraphik, 104, 1994, pàg. 261–280 [Consulta: 13 desembre 2006].
  • Tarn, William Woodthorpe. The Greeks in Bactria and India. 3a edició. Cambridge: Cambridge University Press, 1966. 
  • Sylloge Nummorum Graecorum 9, American Numismatic Society, New York, 1997.
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Antímac II