Antic Hospital d'Almoradí

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Antic Hospital d'Almoradí
Imatge
Dades
TipusEdifici, antic hospital, registre civil i juez de paz (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteSeveriano Sánchez Ballesta Modifica el valor a Wikidata
Construcció1929 Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaAlmoradí (Baix Segura) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCalle España, Almoradí (es) Tradueix, 35 Modifica el valor a Wikidata
Map
 38° 06′ N, 0° 48′ O / 38.1°N,0.8°O / 38.1; -0.8

L'antic hospital és un dels més antics edificis d'Almoradí (Baix Segura, País Valencià). Va ser inaugurat en l'any 1930.[1] Part d'ell està ocupat des de 1968 per la Central Automàtica Comarcal de Telèfons.[2]

També es va rehabilitar part d'ell per albergar la biblioteca pública, l'Aula de Cultura i el Jutjat de Pau. Actualment alberga el Jutjat de Pau, una aula polivalent i la capella dels Girona, que conté unes vidreres emplomades artesanalment i s'utilitza per a diversos actes institucionals i concerts de música de cambra.[3]

Referències[modifica]

  1. «Edificios o conjuntos arquitectónicos». Federación Valenciana de Municipios y Provincias. [Consulta: 19 febrer 2010].
  2. Aquest article incorpora material procedent de la pàgina web de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que mitjançant una autorització va permetre agregar contingut i imatges i publicar-los sota llicència GFDL.
  3. «Còpia arxivada». Patrimonio cultural. Visitas guiadas. Cada sábado en Almoradí, pàg. 6. Arxivat de l'original el 2014-11-30 [Consulta: 21 novembre 2014]. Arxivat 2014-11-30 a Wayback Machine.