Antoni de Meca i Cardona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAntoni de Meca i Cardona
Biografia
Naixementsegle XVII Modifica el valor a Wikidata
Castellar del Vallès (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
Mort1755 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómilitar Modifica el valor a Wikidata

Antoni de Meca i Cardona (Castellar del Vallès, segle XVII - 1755) fou un militar català de darreries del segle xvii i principis del xviii.

Biografia[modifica]

Provinent d'una família aristocràtica, era fill de Josep de Meca-Caçador i Cartellà, marquès de la Floresta, amb possessions a Sabadell i Castellar del Vallès.[1]

Durant el setge de Barcelona de 1705 es presentà a les platges de Barcelona per prestar jurament a l'arxiduc Carles, i fou destinat a les tropes d'Antoni de Peguera i d'Aimeric, que el mes de novembre es van transformar en el Regiment de Reials Guàrdies Catalanes, on fou destinat com a tinent coronel, amb el qual va participar en totes les campanyes del regiment, fins que el 1709 en rebé el comandament.

Un cop signat el Tractat d'Utrecht, les tropes britàniques van abandonar Catalunya i el seu regiment rebé l'ordre de trasllat al Regne de Nàpols, però el coronel de Meca abandonà la vida militar i es retirà a la seva casa de Sabadell i al seu castell de Castellar del Vallès, llocs on alternava la seva residència.

Referències[modifica]

  1. Martínez, Miguel Angel; Perez, Mª Angeles. «Famílias Catalanas en las instituciones de la España moderna». A: Universitat de Bordeus. La pluma, la mitra y la espada : estudios de historia institucional en la Edad Moderna (en castellà). Madrid: Marcial Pons Ediciones de Historia, 2000, p. 241-254. ISBN 84-95379-08-2.