Aquells cels

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreAquells cels
(eu) Zeru horiek Modifica el valor a Wikidata
Tipusobra escrita Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
AutorBernardo Atxaga Modifica el valor a Wikidata
Llenguabasc Modifica el valor a Wikidata
Publicació1995 Modifica el valor a Wikidata
EditorialErein Modifica el valor a Wikidata
Gènerenovel·la Modifica el valor a Wikidata

Aquells cels (Zeru horiek, en euskera) és una novel·la de l'escriptor basc Bernardo Atxaga publicada originalment l'any 1995 per l'editorial guipuscoana Erein.

La novel·la se centra en l'experiència d'una dona basca que acaba d'eixir de la Presó Model de Barcelona, on ha passat quatre anys condemnada per pertinença a una banda terrorista. El relat discorre al viatge en autobús de Barcelona a Bilbao, durant el qual els fets presents es mesclen constantment amb records i somnis que evoquen el passat a la presó i la seua vida anterior.

La novel·la ha estat traduïda a moltes llengües, com ara el català, el castellà, l'anglés, l'alemany, l'italià, el finlandés, l'eslové, el suec i el turc.[1] La traducció catalana es va publicar a l'editorial La Magrana i va ser realitzada per Pau Joan Hernàndez.

L'any 2006 es va fer un telefilm en llengua basca que adaptaba aquesta novel·la, dirigit per Aitzpea Goneaga i coproduït per Compañía Vasca de Audiovisuales i la productora catalana Factorum, per encàrrec de TVE.[2]

Referències[modifica]

  1. «Zeru horiek» (en castellà). [Consulta: 17 setembre 2012].
  2. «'Zeru Horiek', telefilme en euskera basado en una novela de Atxaga, participa en el Festival FIPA de Biarritz» (en castellà). Euskalkultura.com, 11-01-2006. [Consulta: 17 setembre 2012].