Arthur i la venjança d'en Maltazard

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaArthur i la venjança d'en Maltazard
Arthur et la Vengeance de Maltazard
Fitxa
DireccióLuc Besson
Protagonistes
Director artísticGilles Boillot
ProduccióLuc Besson
Emmanuel Prévost
Dissenyador de produccióHugues Tissandier
GuióLuc Besson
Céline Garcia
MúsicaÉric Serra
FotografiaThierry Arbogast
MuntatgeJulien Rey Modifica el valor a Wikidata
VestuariOlivier Bériot
MaquillatgeAya Yabuuchi
ProductoraEuropaCorp
DistribuïdorDeAPlaneta (Catalunya)
The Weinstein Company (EUA)
Dades i xifres
País d'origenFrança
Estrena2009
Durada93 minuts
Idioma originalanglès
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost65.000.000 €
Recaptació51.249.422 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enArthur i la venjança d'en Maltazard Modifica el valor a Wikidata
Gènerepel·lícula amb salt enrere, cinema fantàstic i pel·lícula basada en una novel·la Modifica el valor a Wikidata

Lloc webarthuretlesminimoys.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0940657 Filmaffinity: 431176 Allocine: 125317 Letterboxd: arthur-and-the-revenge-of-maltazard Allmovie: v385172 TCM: 646910 TMDB.org: 26505 Modifica el valor a Wikidata

← Arthur i els Minimoys
Arthur and the War of the Two Worlds →

Arthur i la venjança d'en Maltazard (títol original en francès Arthur et la Vengeance de Maltazard) és una pel·lícula francesa escrita, dirigida i produïda per Luc Besson, estrenada el 26 de novembre del 2009 a Alemanya i al 19 de febrer del 2010 a Catalunya. Està protagonitzada per Freddie Highmore i Mia Farrow. És la segona part de la pel·lícula Arthur i els Minimoys, estrenada l'any 2006.

Aquesta pel·lícula fou estrenada en català amb 21 còpies a Catalunya, 1 a Andorra i una altra a Mallorca.[1]

Argument[modifica]

Durant els anys 1960, un noi de 13 anys anomenat Arthur se'n va de vacances amb els seus avis. Es fa amic amb una tribu coneguda com a Bogo Matassalai i amb els Minimoys, que se'ls caracteritza amb unes llargues dents i amb semblances als elfs; tots aquests personatges fantàstics viuen al jardí. El Bogo Matassalai concedeix una distinció a Arthur sent un més amb la natura, després que el noi superés una sèrie de proves, com abraçar un arbre durant hores, dormir amb un animal salvatge o menjar herba.

Els Bogo Matassalai són capaços de transformar una persona a un Minimoy. Això només és possible durant la mitjanit de lluna plena. Arthur està a punt de sofrir aquest procés per poder visitar els Minimoys (que se l'estan esperant i, per l'ocasió, han preparat una festa per ell), i especialment Selenia. Una aranya dona a Arthur una fibra d'arròs amb el missatge "ajuda", que prové dels Minimoys.

El pare d'Arthur vol matar les abelles, ja que Arthur és al·lèrgic a les picades d'aquests insectes. Però finalment el seu pare Archibald no ho fa, ja que té cura del medi ambient. Després d'això, el pare de l'Arthur vol tornar a casa abans d'hora, però quan estaven tornant cap a casa seva, l'Arthur es va escapar del cotxe (aprofitant una parada en una gasolinera) i torna a casa dels seus avis. Els Bogo Matassalai intenten transformar-lo utilitzant un telescopi, però aquest mètode fracassa a causa de núvols que cobreixen el cel. Per això l'Arthur demana un mètode alternatiu als Bogo Matassalai. Tot i que és més perillós, l'accepten. Finalment, el procés acaba bé.

Resulta que en Maltazard envia un missatge per enganyar l'Arthur, de manera que en Maltazard pot utilitzar el procés una altra vegada, la qual cosa està disponible el proper migdia. Així en Maltazard aconsegueix la mida dels humans. Com que els animals li tenen por, ells fan tot el que diu.

L'Arthur es converteix en mida petita al regne dels Minimoys, perquè el telescopi ha estat destruït pel canvi d'en Maltazard. Això pot significar que ell només pugui retornar a la mida normal fins passats els deu mesos.

La pel·lícula acaba sobtadament per poder-la continuar en la pel·lícula següent: Arthur and the War of the Two Worlds.

Repartiment[modifica]

Actor/actriu original Personatge fictici
Freddie Highmore Arthur
Mia Farrow Daisy
Selena Marie Gomez Selenia
Robert Stanton Armand
Penny Balfour Rose
Jean Bejote Njamba Matassalai
Ron Crawford Archibald
Jimmy Fallon Betameche
Logan Miller Jake

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]