Ask.fm

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de lloc webAsk.fm
URLhttps://www.ask.fm Modifica el valor a Wikidata
Tipuslloc web de preguntes i respostes, servei de xarxa social i base de dades musical Modifica el valor a Wikidata
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
Llançament2010 Modifica el valor a Wikidata
SeuRiga Modifica el valor a Wikidata
EstatLetònia Modifica el valor a Wikidata
Rànquing Alexa744 (29 novembre 2017) Modifica el valor a Wikidata
Facebook: askfmpage Twitter (X): askfm Instagram: askfm Telegram: ackfm_bot Youtube: UCVJiXgmorT-qsHX350cYV2w Modifica el valor a Wikidata

Ask.fm és un lloc web creat el 16 de juny del 2010[1] com a xarxa social on es poden fer preguntes de qualsevol tipus anònimament. També es pot posar "m’agrada" a les respostes que es fan a les preguntes i pots rebre preguntes també. Per poder fer i rebre preguntes i posar "m’agrada" has d'estar registrat a la xarxa social tot i que si no hi ets pots veure les respostes que es fan.

Va ser fundat a Letònia per Ilja Terebin com a competidora de Formspring.[1] Majoritàriament les respostes van ser casos àmpliament informats sobre els casos de pedofília, missatges ofensius anònim i per dos aparents suïcidis com a resultat de tal assetjament. L'edat mínima per fer-se ask són 13 anys.

Fou comprat en 2014 per Ask.com amb la intenció d'incrementar la seva seguretat.[2]

Funcionament de l'aplicació[modifica]

Ask.fm és una aplicació fàcil d'utilitzar per als usuaris. Primer cal registrar-se mitjançant un correu electrònic o compte de facebook. Es necessita un nom d'usuari i una contrasenya, el nom d'usuari, una vegada creat, no es pot canviar. Un cop creat el compte, es poden editar camps del menú principal. A l'apartat de configuració, dins del perfil, es pot canviar la informació personal.

L'aplicació consta de quatre menús principals: l'inici, les preguntes, el teu perfil, i llistat d'amics (o gent a la que segueixes).

Preguntes i respostes[modifica]

Es poden fer preguntes amb anònim sense registrar-se, si l'usuari al qual fas la pregunta permet preguntes anònimes. També es poden fer preguntes sense anònim, sempre que estiguis registrat.

Les preguntes que tinguis pendents per respondre, pots, o bé suprimir-les, o respondre-les. És aconsellable respondre amb respecte i amb continguts inofensius, ja que ask et podria esborrar la resposta.

Seguidors[modifica]

Si estas registrat pots seguir als usuaris que tu vulguis, ells no veuran que els segueixes, és a dir, és anònim, igual que hom no pot veure qui et segueix, però sí als usuaris que segueixes. Al seguir una persona pots veure les seves respostes i respostes d'altres usuaris a les que ha posat "m'agrada".

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Kenins, Laura «Latvian Web site at center of cyber-bullying inquiry». The Baltic Times. Baltic News Ltd. [Riga], 14-11-2012.
  2. Plantilla:Cite newsb

Enllaços externs[modifica]

Ask's famosos: Broken smiles https://ask.fm/albertcrezzio, The Teke show https://ask.fm/Frasessparatodos, etc.