Àster

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Aster (gènere))
Infotaula d'ésser viuÀster
Aster Modifica el valor a Wikidata

aster alpí Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreAsterales
FamíliaAsteraceae
GènereAster Modifica el valor a Wikidata
L., 1753
Tipus taxonòmicAster amellus Modifica el valor a Wikidata
Nomenclatura
Epònimstar shape (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Aster (sinònim Diplopappus Cass.) és un gènere de plantes amb flors en la família de les asteràcies a la qual dona nom. Aquest gènere conté unes 600 espècies d'Euràsia i Nord-amèrica, però des de 1990, per anàlisi molecular, es va decidir que les espècies americanes es traslladessin a altres gèneres. Després d'aquesta divisió queden 180 espècies dins el gènere Aster.[1] El nom Aster deriva del grec i significa 'estrella', referint-se a la forma del capítol floral. Moltes espècies són planta ornamental.

Aster amellus és l'espècie tipus del gènere. Les espècies del Nou Món han estat reclassificades als gèneres Almutaster, Canadanthus, Doellingeria, Eucephalus, Eurybia, Ionactis, Oligoneuron, Oreostemma, Sericocarpus i Symphyotrichum, totes dins la tribu Astereae.

Espècies destacades[modifica]


La revolució Aster[modifica]

La revolució d'Hongria del 31 d'octubre de 1918 es coneix com la revolució de l'aster perquè els que protestaven portaven flors d'aquest tipus.

Referències[modifica]

  1. Brouillet, Luc; Barkley, Theodore M.; Strother, John L.. Flora of North America. 20. Oxford University Press, 2006, p. 3. «Astereae» 

Enllaços externs[modifica]