Aster sedifolius

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuAster sedifolius Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreAsterales
FamíliaAsteraceae
TribuAstereae
GènereAster
EspècieAster sedifolius Modifica el valor a Wikidata
L., 1753

Aster sedifolius és una espècie de planta pertanyent a la família de les asteràcies. Aster sedifolius va ser descrita per Carl von Linné i publicat a Species Plantarum 874 1753.[1][2] Habita des d'Espanya (Castella i Lleó) fins a l'est fins a Albània essent absent a les illes.[3] Creix en terrenys pedregosos secs i pastures entre timonedes i garrigars, principalment en pujols.

És una mata verda grisenca, amb tiges erectes d'entre 15-25 cm, ramificades a la part superior. Les fulles inferiors són espatulades, amb tres nervis translúcids que acaben en sengles dents i que estan presents ja a l'hivern, desapareixent generalment quan la planta floreix, al llarg de la tija altres molt estretament lanceolades, amb puntets glandulosos i vores una mica enrotllades. Les flors d'estiu i tardor, són ligulades a la perifèria, de bell color blau, separades entre si i poc nombroses, les internes són tubulars i grogues, també poc nombroses. Creixen a l'extrem de les tiges, solitàries o en grups, a l'interior d'unes "copes" llargues i estretes.[4]

Referències[modifica]

  1. «Aster sedifolius». Tropicos.org. Missouri Botanical Garden.
  2. Aster sedifolius en PlantList
  3. Blamey, Marjorie; Grey-Wilson Christopher. Flores silvestres del Mediterráneo. Barcelona:Omega, 2008. ISBN 978-84-282-1450-6. 
  4. García Muñoz, B. Plantas de Ávila, mi ciudad. Ávila:Obra Social Caja de Ávila, 2004. ISBN 84-96264-09-2. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Aster sedifolius