Auriga (revista)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesAuriga
Tipusrevista Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguacatalà Modifica el valor a Wikidata
Lloc de publicacióBarcelona Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata

Lloc webauriga.cat Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): RevistaAuriga Modifica el valor a Wikidata

La revista Auriga és l'única publicació en català dedicada a la divulgació del món clàssic i del llegat grecoromà a Catalunya. Té una orientació editorial divulgativa del món antic i de debat de l'actualitat que aquest genera.

Per tal d'estimular l'estudi del passat anualment convoca els Premis Auriga: el Premi Didascàlia, a una experiència docent, i el Premi Núria Tudela, a un treball realitzat per estudiants i el Premi Musa per a les exposicions temporals o permanents, o altres iniciatives de divulgació del món antic i la cultura clàssica realitzades des dels museus d'arreu dels Països Catalans.[1] Des de 2015 el Premi Didascàlia ha passat a denominar-se Premi Carles Miralles i Solà, en memòria de Carles Miralles i Solà, l'hel·lenista català traspassat aquell mateix any.

Fòrum Auriga[modifica]

Des de l'any 2005 la revista Auriga organitza anualment l'única trobada interdisciplinària dels professionals del món antic que se celebra en els territoris de llengua catalana.[2] El Fòrum Auriga se celebra cada any en el municipi que ha estat nominat com a Capital de la Cultura Catalana.

Guardons[modifica]

La revista Auriga ha rebut dos guardons:

  1. Premi a la millor acció promocional d'una revista en català per l'organització dels Fòrums Auriga. Atorgat per l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català, APPEC. (2 de febrer de 2011) [3]
  2. Auriga, Premi a la millor revista digital en català, atorgat per la Federació d'Associacions d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals en Català,[4] per haver-se convertit en un referent de la difusió de les nostres arrels, no només en l'àmbit científic del món clàssic sinó també entre el públic generalista com a lloc de trobada digital de la seva tasca divulgadora.

Referències[modifica]

  1. «El Museu d'Arqueologia rep el premi Auriga 2013». El Periódico, 30-08-2013. [Consulta: 24 abril 2014].
  2. «X Fòrum Auriga». Ajuntament de Barcelona. [Consulta: 23 març 2016].
  3. «La Nit de les Revistes reuneix als editors de les publicacions periòdiques». Arxivat de l'original el 2011-09-16. [Consulta: 2 febrer 2011].
  4. «Nit de la Premsa i les Revistes en Català 2014». [Consulta: 2014].

Enllaços externs[modifica]