Avinguda del Cardenal Benlloch

Infotaula de vial urbàAvinguda del Cardenal Benlloch

Vista de la part septentrional de l'avinguda Modifica el valor a Wikidata
Tipusavinguda Modifica el valor a Wikidata
Situació
Entitat territorial administrativaValència Modifica el valor a Wikidata
IniciCarrer d'Eduard Boscà Modifica el valor a Wikidata
Map
 39° 28′ 16″ N, 0° 21′ 17″ O / 39.47103°N,0.35469°O / 39.47103; -0.35469

L'avinguda del Cardenal Benlloch és una via urbana de la ciutat de València, situada a l'est de la ciutat entre els barris de Mestalla del districte Pla del Real a l'oest i els barris de L'Amistat del districte d'Algirós i d'Albors del districte Camins al Grau a l'est.[1] Pren el nom de Joan Benlloch i Vivó, important cardenal valencià de finals del segle xix i inicis del xx.

S'inicia al principi del carrer d'Eduard Boscà, just a l'encreuament amb l'avinguda del Port, i finalitza a l'inici del carrer del Clariano, a l'encreuament amb l'avinguda de Blasco Ibáñez. També fita amb el carrer dels Sants Just i Pastor, carrer de Xile, carrer d'Èol, carrer de Iecla i carrer de Rodríguez de Cepeda entre altres.

Forma part del tram est de l'antic Camí de Trànsits, i discorre en paral·lel a l'avinguda d'Aragó que als inicis del segle xx era poblada per les vies de tren que partien de l'antiga estació d'Aragó.

Edifici CEMECO, oficines de Bancaixa a l'avinguda.
Cantonada de Cardenal Benlloch amb Pobla de Farnals, on trobem una antiga senyalització del Camí d'Algirós.

L'edifici més conegut de l'avinguda és la seu de Bancaixa, que fa cantó amb el carrer d'Ernest Ferrer. L'Hotel Silken Puerta Valencia de 4 estreles es troba prop de l'avinguda del Port.[2]

L'avinguda no disposa d'estacions de metro, però a 250 metres pel carrer d'Ernest Ferrer s'arriba ràpidament a l'estació d'Aragó de la línia 5. Les línies d'autobusos 18, 89, 90, N89 i N90 de l'EMT de València també donen servei a l'avinguda.

Referències[modifica]

  1. Hernández Coscollà, Carles. «Albors». Traca de Barris - Levante TV. [Consulta: 3 juliol 2022].
  2. Auzias, Dominique; Labourdette, Jean-Paul. VALENCE EN ESPAGNE 2019/2020 Petit Futé (en francès). Petit Futé, 2019-04-04. ISBN 978-2-305-00924-7. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Avinguda del Cardenal Benlloch