Bachpan Bachao Andolan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióBachpan Bachao Andolan
Dades
Tipusorganització no governamental Modifica el valor a Wikidata

Lloc webbba.org.in Modifica el valor a Wikidata

Bachpan Bachao Andolan és una organització índia en defensa dels drets dels infants i per l'abolició del tràfic humà. El seu nom pot ser traduït com a "Moviment salvem la Infància". Des de la seva formació, el 1980, s'ha centrat en la fi de la servitud per deutes, el treball infantil i el tràfic de persones, així com exigir el dret a l'educació per tots els nens i nenes.

L'objectiu oficial de Bachpan Bachao Andoloan (BBA) és "crear una societat amiga dels infants, on la canalla sigui lliure de l'exploració i rebi una educació lliure i igual." Clama per "identificar, alliberar, rehabilitar i educar els nois en servitud, i la participació de la comunitat, la formació de coalicions, l'acció del consumidor, la promoció de pràctiques comercials ètiques i jocs de masses."[1]

BBA va ser fundada el 1980 per Kailash Satyarthi, guardonat amb el Premi Nobel de la Pau el 2014,[2] que estava consternat per la difícil situació de l'esclavitud infantil a tot el sud d'Àsia. El treball infantil estava acceptat socialment, i era àmpliament practicat a la regió des de feia generacions, vist com un resultat necessari de la pobresa. BBA, doncs, es va convertir en la primera organització de l'Índia a posar en relleu el tema i va donar llc a la South Asian Coalition on Child Servitude (SACCS).

Referències[modifica]

  1. «About Us» (en anglès). Bachpan Bachao Andolan - Save the children movement, 21-06-2012. Arxivat de l'original el 2012-06-21. [Consulta: 17 desembre 2021].
  2. Malala Yousafzai i Kailash Satyarthi, premis Nobel de pau 2014, Diari Ara, 10 d'octubre de 2014