Banc Atlàntic

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Banco Atlántico)
Infotaula d'organitzacióBanc Atlàntic
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata

Epònimoceà Atlàntic Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusnegoci Modifica el valor a Wikidata
Indústriabanc Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicasocietat anònima Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1901
Data de dissolució o abolició13 setembre 2004 Modifica el valor a Wikidata
Reemplaçat perBanc Sabadell Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Part deBanc Sabadell Modifica el valor a Wikidata

Lloc webbatlantico.es Modifica el valor a Wikidata

Banc Atlàntic[1] (Banco Atlántico SA) era un banc barceloní que va ser adquirit pel Banc Sabadell l'any 2003. Actualment no està constituït com a banc i existeix com a marca Sabadell Atlántico.

Història[modifica]

  • 1901: Després que Cuba aconseguís la seva independència d'Espanya, José i Francisco Nonell y Feliu, que havia estat portant un Cambio a Cuba des de 1885, movia el seu negoci a Barcelona. Allà amb comerciants locals va fundar el banc, Nonell, Rovira y Matas, per facilitar la inversió en seguretats locals que els catalans estaven repatriant des de Cuba.
  • 1917: El banc canviava el seu nom a Nonell Hermanos.
  • 1920: El nom del banc es convertia a Banca Nonell.
  • 1946: Claudio Güell y Churruca, Compte de Ruiseñada, es quedava el banc i el rebatejava com Banco Atlántico.
  • 1961: Els descendents de Güell venien les seves accions a un grup nou d'inversors, i Casimiro Molins n'esdevé el nou president.[2]
  • Continental Illinois Bank tenia part de Banco Atlántico, però finalment Rumasa, el holding de José María Ruiz Mateos, es va quedar el banc.
  • 1975: Banco Atlántico establia una agència a Nova York que tancava el 2001.
  • 1983: El govern Socialista espanyol de Felipe González i Miguel Boyer nacionalitzava Rumasa, incloent-hi Atlántico. Rumasa, que tenia 20 bancs i unes 300 altres companyies, estava en fallida i era massa gran perquè la Corporación Bancaria es pogués encarregar. Aleshores Banco Atlántico era el 10è banc més gran a Espanya, amb 172 oficines.
  • 1984: Corporació de Banca Àrab (Abc; Un 70%), amb BBV i Allianz, van adquirir Atlántico al govern. Després, Atlántico va crear filials de banca privades a les Bahames, Gibraltar, i Mònaco, mentre es desfeia de les de Suïssa. Llavors Banco Exterior va reemplaçar BBV i Allianz com accionista.
  • 1999: BBV torna a la propietat parcial d'Atlántico després que adquirís Argentaria, que el govern espanyol havia creat per combinar uns quants bancs, incloent-hi Banco Exterior.
  • 2003: Banc Sabadell, que va fer ofertes per uns quants bancs, incloent-hi Barclays Bank i Caixa Geral de Depósitos de Portugal, adquiria i absorbia Banco Atlántico.

Referències[modifica]