Barbarosa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaBarbarosa
Fitxa
DireccióFred Schepisi Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióWilliam D. Wittliff Modifica el valor a Wikidata
MúsicaBruce Smeaton Modifica el valor a Wikidata
FotografiaIan Baker Modifica el valor a Wikidata
ProductoraITC Entertainment Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorITC Entertainment i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1982 Modifica el valor a Wikidata
Durada90 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerewestern Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióTexas Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0083619 Filmaffinity: 288516 Rottentomatoes: m/barbarosa Letterboxd: barbarosa Allmovie: v3918 TCM: 68109 TMDB.org: 31665 Modifica el valor a Wikidata

Barbarosa és una pel·lícula estatunidenca de western dirigida per Fred Schepisi estrenada el 1982, protagonitzada per Willie Nelson i Gary Busey, sobre un jove cowboy que fuig de la llei i que s'ajunta amb un bandit famós i s'assabenta de la seva vida.Un dels millors westerns passats per alt els 20 darrers anys segons LG Writer, i presentat en un episodi de l'espectacle de televisió que Siskel & Ebert dedicaven a descobrir coses dorments dignes, és "un conte de traïció, vendetta, honor, i dignitat". Barbarosa va ser la primera pel·lícula estatunidenca dirigida pel director australià Fred Schepisi.

Argument[modifica]

Willie Nelson és Barbarosa, un conegut fora de la llei, el nom del qual és temut i odiat pels residents d'un poble mexicà. És casat amb Josephina (Isela Vega), però el seu pare, Don Braulio (Gilbert Roland), el menysprea tant que, de fet, ha encarregat els seus fills de matar Barbarosa. Sense immutar-se, Barbarosa s'arrossega al poble de nit per veure la seva muller; de dia ell deixa enrere i és més llest que els seus possibles assassins.

Quan Barbarosa coneix Karl (Gary Busey), un innocent pagès que fuig per un assassinat accidental, decideix ensenyar-li els trucs del seu "negoci".

Repartiment[modifica]