Bertrand d'Argentré

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaBertrand d'Argentré

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement19 maig 1519 Modifica el valor a Wikidata
Vitré (Bretanya) Modifica el valor a Wikidata
Mort13 gener 1590 Modifica el valor a Wikidata (70 anys)
Thorigné-Fouillard (Bretanya) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
OcupacióEscriptor

Modifica el valor a Wikidata

Bertrand d'Argentré (Vitré, 1519 - Thorigné-Fouillard 1590) fou un polític i escriptor bretó. Fill del gran senescal de Roazhon, Pierre d'Argentre, a qui va succeir el 1543. Especialista en dret, va fer nombrosos comentaris al Coutumier de Bretagne. El 1584 va escriure per encàrrec dels Estats de Bretanya una Histoire de Bretagne força nacionalista on es mostra partidari del dret feudal sobre el dret romà. El 1589 es posà part de la Lliga i del duc de Mercoeur, raó per la qual fou exiliat de la ciutat.

Bibliografia[modifica]

Commentarii in patrias Britonum leges, 1621 (Fondazione Mansutti, Milano).
  • L'histoire de Bretaigne, des roys, ducs, comtes et princes d'icelle: l'établissement du Royaume, mutation de ce tiltre en Duché, continué jusques au temps de Madame Anne dernière Duchesse, & depuis Royne de France, par le mariage de laquelle passa le Duché en la maison de France. Jacques du Puys, 1588.
  • Coustumes générales des pays et duché de Bretagne, París, Nicolas Buon, 1608.
  • L'Histoire de Bretaigne, des rois, ducs, comtes, et princes d'icelle, depuis l'an 383 jusques au temps de madame Anne Reyne de France dernière Duchesse. Troisième édition revue et augmentée par messire Charles d'Argentré. París, per Nicolas Buon. 1618.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Bertrand d'Argentré