Bill Pinkney

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaBill Pinkney
Biografia
Naixement15 agost 1925 Modifica el valor a Wikidata
Dalzell (Carolina del Sud) Modifica el valor a Wikidata
Mort4 juliol 2007 Modifica el valor a Wikidata (81 anys)
Daytona Beach (Florida) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Infart de miocardi Modifica el valor a Wikidata)
Activitat
Ocupaciócantant Modifica el valor a Wikidata
Membre de
GènereRhythm and blues
VeuBaix-baríton

InstrumentVeu Modifica el valor a Wikidata
Segell discogràficAtlantic Records Modifica el valor a Wikidata
Artistes relacionatsThe Drifters

Lloc weboriginaldrifters.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm1062803 TMDB.org: 2460189
Musicbrainz: 2ad4bbcc-8062-414a-8a80-184dcd7854d2 Discogs: 1510020 Find a Grave: 20285005 Modifica el valor a Wikidata

El cantant estatunidenc Bill Pinkney (15 d'agost del 19254 de juliol del 2007) va ésser el darrer membre del famós grup, encara viu, de rhythm and blues The Drifters. Nascut el 1925 a Carolina del Sud, va ser durant els anys cinquanta quan es va incorporar a The Drifters. Aquesta formació musical va aconseguir molta popularitat durant els anys cinquanta i seixanta, amb temes com ara Under the boardwalk, There goes my baby i Save the last dance for me.

Els inicis[modifica]

Nascut a Dalzell, Carolina del Sud, Pinkney va créixer cantant la seva música favorita, gospel, al cor de l'església que freqüentava. Abans de la seva carrera musical amb The Drifters, Pinkney va jugar a la lliga d'equips negres de beisbol amb l'equip New York Blue Sox. També va lluitar a la Segona Guerra Mundial sota la bandera dels Estats Units i participant en la batalla de Normandia i el setge de Bastogne a les ordres del general George S. Patton. En retornar de la guerra, Pinkney va cantar una altra vegada a diversos cors de gospel on va conèixer els diferents membres dels originals Drifters.

The Drifters[modifica]

Bill Pinkney, els germans Andrew, Gerhart Thrasher, Willie Ferbie i Clyde McPhatter van ser els membres originals de The Drifters. La versió que van fer de "White Christmas" per Irving Berlin es va escoltar per primera vegada l'any 1954 i també a la pel·lícula de l'any 1990 Sol a casa.[1]

Després que Pinkney deixés el grup, The Drifters enregistraren clàssics com "Under the Boardwalk", "Save the Last Dance for Me", "There Goes My Baby", "Up on the Roof" i "On Broadway".

La seva carrera com a solista i els nous The Drifters[modifica]

Tot i que Pinkney va ésser obligat a deixar The Drifters l'any 1958 -quan el representant del grup va acomiadar el grup sencer i contractà d'altres cantants nous però conservant el mateix nom-, Pinkney va crear el seu grup -The Original Drifters- amb membres importants del grup original (1953-1958). Aquest grup va ser molt popular en els estats estatunidencs del sud-est i, durant dècades, va ser el prototipus de l'anomenada "beach music".

Pinkney va ser reconegut per les seves contribucions per figures públiques tals com Bill Clinton i Nelson Mandela. El 1988, The Drifters va aconseguir entrar al Rock'n'Roll Hall of Fame i situar-se al costat dels llegendaris Beach Boys, The Beatles, Bob Dylan, The Supremes i Woody Guthrie.[1]

Defunció[modifica]

Pinkney va morir la tarda del 4 de juliol del 2007 d'un atac de cor mentre s'hostatjava a l'hotel Daytona Beach Hilton. El seu funeral va tindre lloc el 9 de juliol del 2007 al Sumter County Exhibition Center.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]