Bjarke Ingels Group

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióBjarke Ingels Group
Dades
Tipusestudi d'arquitectura Modifica el valor a Wikidata
Indústriaarquitectura Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaaktieselskab Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2005
FundadorBjarke Ingels Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Empleats150 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webbig.dk Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): BIGstertweets Modifica el valor a Wikidata
Bjarke Ingels a la setmana del disseny a Hèlsinki

Bjarke Ingels Group (BIG) és un estudi d'arquitectura a Copenhaguen, Dinamarca. El seu treball se centra principalment en l'arquitectura urbana. La major part dels seus projectes construïts són en aquesta mateixa ciutat.

Història[modifica]

Mountain Dwellings, Ørestad, Copenhaguen (2008)

El danès Bjarne Ingels és qui diregeix aquest estudi, que compta amb prop de 80 empleats provinents de més de 20 països. Juntament amb el seu company d'estudis, Julien De Smedt, van començar a treballar junts en unes pràctiques en comú l'any 2001, anomenades PLOT. Cinc anys després, Julien se n'aniria per seguir la seva carrera per la seva banda. La firma BIG va ser creada l'any 2005.

Degut a la seva relativa joventut, el nombre de projectes construïts de BIG és relativament limitat. Tot i això, compten amb molts projectes conceptuals i en progrés, com es pot trobar en el seu lloc web . Han sigut finalistes i guanyadors de nombroses competicions i premis internacionals, sobretot l'any 2009. Amb la realització de Mountain Dwellings, un projecte residencial situat a Copenhaguen, han merescut el reconeixement internacional. Val a dir que el projecte havia estat començat per PLOT.

En els anys posteriors, BIG rebria multitud d'encàrrecs arreu del món. Entre aquests, un museu d'Art a Mèxic, el World Village of Women's Sports a Malmö, Suècia, el Shenzhen International Energy Mansion, a la Xina, o la llibreria nacional d'Astanà, al Kazakhstan. El dia 1 de desembre de 2009, degut al ràpid creixement de l'estudi, aquest es va expandir amb cinc nous socis: Thomas Christoffersen, Jakob Lange, Finn Nørkjaer, Andreas Klok Pedersen, and David Zahle. Al mateix temps, Sheela Maini Søgaard i Kai-Uwe Bergmann van ser nomenades sòcies de l'empresa. L'any 2010 van obrir un estudi a Nova York, per realitzar el projecte d'un gratacel en aquesta mateixa ciutat.

Projectes seleccionats[modifica]

Premis[modifica]

Exhibicions[modifica]

  • 2007 BIG City, Storefront for Art and Architecture, Nova York
  • 2009 Yes is More, Danish Architecture Centre, Copenhaguen
  • 2010 Yes is More, CAPC, Bordeus

Bibliografia[modifica]

  • The BIG LAB
  • Yes is More
  • BIG: Bjarne Ingels Group Projects 2001-2010
  • Big Pink Book

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Bjarke Ingels Group