Brac francès

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de raça de gos Brac francès
Generalitats
País d'origenFrança Modifica el valor a Wikidata
Classificació i estàndard de la raça
Codi de Catàleg133 i 134 Modifica el valor a Wikidata (Federació Cinològica Internacional i Federació Cinològica Internacional Modifica el valor a Wikidata)

El Brac francès o dels Pirineus és una raça de gos originària de França. Es va desenvolupar a la regió pirinenca de França propera a la frontera amb Espanya. És rar fora de la seva regió d'origen.

Aparença[modifica]

És de grandària mitjana, de cos musculós i bastant lleuger. La longitud del musell és lleugerament més curta que la del seu crani, sent aquest gairebé pla o lleument arrodonit. El nas és de color marró i està enganxat als seus llavis, ulls de color castany fosc o marró groc. La cua es deixa al natural, ja sigui curta o llarga. El pelatge és curt i fi amb el color blanc amb taques marrons (el negre no està admès). El seu pes va des de 37 a 55 lliures i les seves mesures des de 18,5 a 23 des de les espatlles.

Temperament[modifica]

Són excel·lents companys dels nens i dels altres gossos. Usen el seu nas per olorar alt a l'aire i així recollir fins a les més petites partícules d'olor. També s'adapta a qualsevol clima.

Esperança de vida[modifica]

En general la seva vida s'estén fins als 12 a 14 anys, de vegades més.

Referències[modifica]

  • Clark, Anne Rogers; Andrew H. Brace (1995). The International Encyclopedia of Dogs. Howell Book House. pp. 146–147. ISBN 0-87605-624-9.
  • The encyclopedia of the Dog by Bruce Fogle, D.V.M. First American Edition, 1995
  • The encyclopedia of Dog Breeds by Juliette Cunliffe, published in 2002 Pointing Dog Breeds

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Brac francès