General de Brigada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Brigadier general)
Cadena de comandament
Unitat Núm. de tropes Comandant usual
Esquadra 4 Sotsoficial
Escamot 8–13 Cap d'escamot - Sergent
Secció 26–55 Tinent
Companyia 80–225 capità/major
Batalló 300–1.300 Tinent coronel - Coronel
Regiment/Brigada 3.000–5.000 Coronel - General de Brigada
Divisió 10.000–15.000 General de Divisió
Cos d'exèrcit 20.000–45.000 Tinent General
Grup d'exèrcits 400.000–1.000.000 Capità general
Regió militar 1.000.000–3.000.000 Capità general
Teatre d'operacions 3.000.000–10.000.000 Capità general

El de general de brigada és un rang superior dins les forces armades. És el rang més baix del generalat en molts països, normalment situat entre els rangs de coronel i general de divisió. Un general de brigada normalment comanda una brigada, formada per uns 3.000 homes (3 regiments). Té rang OTAN OF-6.

En alguns països rep el nom de Brigadier, i no és considerat com tot un general, encara que la seva funció és equivalent al de General de Brigada en els exèrcits dels països que usen aquest rang.

El rang pot retrocedir a la militaria europea on un general de brigada, o simplement un brigadier, comandaven una brigada al camp. El nom travessaria el món després de ser adoptat durant el segle xviii pels Estats Units, que l'havien pres del rang de l'Imperi Britànic. Un rang alternatiu de general de brigada seria usat per primera vegada pels exèrcits revolucionaris francesos.

Durant el primer quart del segle xx, els exèrcits britànics i dels països de la Commonwealth usaven el rang de General de Brigada com a nomenament temporal, o com a nomenament honorífic en cas de retir. En la dècada de 1920, aquesta pràctica s'abandona per l'ús de Brigadier, que no era considerat com a Oficial General.

Alguns països usen el títol de Major General com a equivalent del de General de Brigada; però aquests països llavors usen el rang de Coronel General per tenir quatre rangs de generals.

No obstant això, el General de Brigaba d'alguns països d'América Llatina, com el Brasil i Xile, com una grau que correspon al General Major, l'OTAN codi rang és OF-7.

L'equivalent naval normalment equival al de Comodor.

Insígnia[modifica]

Exèrcit[modifica]

Força Aèria[modifica]

A continuació es mostren diverses insígnies de general de brigada, si difereixen del de l'exèrcit. En els països de la Commonwealth, normalment s'anomena Comodor de l'Aire (a la Força Aèria Neerlandesa, s'anomena Commodore)

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: General de Brigada