CAU

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Per a altres significats, vegeu «cau».
Infotaula de publicacions periòdiquesCAU: construcción, arquitectura, urbanismo

Coberta del número de març del 1970
TipusRevista
Fitxa
LlenguaCastellà
Data d'inici1970
Data de finalització1982
Lloc de publicacióBarcelona
Dades i xifres
PeriodicitatSense definir
ÀmbitEspanya
TemaConstrucció, Arquitectura, Urbanisme
EditorialCol·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona
Números publicats82
Identificadors
ISSN0210-4563

Lloc webhttp://www.a16-01.com/pdfs/CAU/

CAU[1]: construcción, arquitectura, urbanismo va ser la revista del Col·legi Oficial d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Catalunya i Balears. La seva primera edició es va realitzar al març de 1970 i va finalitzar al desembre de 1982; se'n van publicar un total de 82 números.[2] Pretenia donar a conèixer aspectes de l'arquitectura i l'urbanisme del període final del franquisme.

Per aquesta revista hi van passar diversos professionals del periodisme i del disseny gràfic en un moment significatiu de la història del país. En total se'n van editar 82 números i tant la línia editorial com els continguts són un reflex del context polític i ideològic del moment en què es publicava. Els primers directors en van ser Jordi Sabartés i Francesc Sarrahima, i al consell de redacció hi havia, entre altres, l'escriptor Manuel Vázquez Montalbán, l'arquitecte Oriol Bohigas i el dissenyador gràfic Enric Satué, responsable de la imatge gràfica, i Josep Miquel Abad, Alexandre Cirici Pellicer, Albert Viaplana i el professor de comunicació audiovisual Romà Gubern, n'eren alguns dels col·laboradors habituals. En una segona etapa, que es va iniciar l'any 1974 i durant la qual va estar presidida per Jaume Rosell i Colomina, l'equip de redacció va estar format per Luis Fernández-Galiano, Ignacio Paricio, Antoni Lucchetti i Farré i Marià Pere Lizàndara.

La revista ha sigut considerada un referent periodístic i de la història del disseny gràfic del segle xx.[3]

Referències[modifica]

  1. «CAU: construcción, arquitectura, urbanismo» (en castellà). Fundación Dialnet. [Consulta: 16 maig 2016].
  2. «Hemeroteca de la revista CAU». Col.legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona.
  3. «Obra periodística de Manuel Vázquez Montalbán». Universitat Pompeu Fabra. Arxivat de l'original el 22 de setembre 2016. [Consulta: 16 maig 2016].

Enllaços externs[modifica]