Club Baloncesto Ciudad de Huelva

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: CB Ciudad de Huelva)
Infotaula d'organitzacióClub Baloncesto Ciudad de Huelva

EpònimCiutat de Huelva Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusequip de bàsquet Modifica el valor a Wikidata
Creació1996
Data de dissolució o abolició2008 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Esportbasquetbol Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Equipament esportiu
Samarreta de
Colors d'equip
Samarreta de
Colors d'equip

Lloc webcbhuelva.es Modifica el valor a Wikidata

El Club Baloncesto Ciudad de Huelva fou un club de bàsquet de la ciutat de Huelva (Andalusia). Va disputar 11 temporades a la Lliga LEB i una a l'ACB. Va desaparéixer l'any 2008.[1]

Palau d'esports de Huelva.

El Club Baoncesto Huelva SAD es va fundar al juliol de 1996, i va ser la primera SAD de Huelva i de la seva província. El club provenia del Club Huelva 76, anomenant-se més tard Club Baloncesto Ciudad de Huelva. També fou conegut, per patrocini, amb el nom de Caja Huelva o El Monte Huelva.

En la temporada 96/97 va entrar a formar part de la LEB, la categoria prèvia a l'ACB, categoria a la qual va ascendir aquella mateixa campanya.

En la Temporada 97/98 va debutar en l'ACB i després de llargues vicissituds va descendir a la lliga LEB en el 5è partit de "play-off" de permanència que el va enfrontar al C.B. Granada.

La temporada 2005-06 es va quedar a les portes de l'ACB després de perdre el cinquè partit del play off d'ascens enfront del Baloncesto Fuenlabrada.

Palmarès[modifica]

Referències[modifica]

  1. Asensio, Mario «El baloncesto de elite desaparece en Huelva» (en castellà). 20 Minutos, 07-07-2008 [Consulta: 27 juny 2020].